Τοπικά

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου για την εξέλιξη της υπόθεσης με τη Μονή Φλαμουρίου

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας με την εξέλιξη της υπόθεσης Ι.Μ. Φλαμουρίου και κατοίκων Κεραμιδίου-Βενέτου και προσθέτει πως ένα δίκαιο αίτημα των δημοτών βρήκε τελικά ευήκοα ώτα.
Η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και η θέση του Προκαθήμενου της Τοπικής Εκκλησίας κ.κ. Ιγνατίου διέλυσε τα «γκρίζα σύννεφα» που είχαν διαταράξει πρόσκαιρα τη σχέση των κατοίκων Βενέτου και Κεραμιδίου με την Ι. Μονή Φλαμουρίου.
Σημειώνεται πως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος επανέλαβε την εκπεφρασμένη βούλησή του, το ζήτημα να λυθεί νομίμως και οριστικώς, προς όφελος των κατοίκων των δύο χωριών και αποφασίστηκε: «Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα αναμένει από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την ακριβή αποτύπωση και οριοθέτηση των κτηματικών περιφερειών που περικλείουν τα χωριά Βένετο και Κεραμίδι και τυχόν περιοχές εκτός των κτηματικών περιφερειών, που είναι ζωτικής σημασίας για τα χωριά.
Η Ιερά Μητρόπολη αναλαμβάνει την ευθύνη οι εκτάσεις αυτές να μην δηλωθούν από την Ιερά Μονή Φλαμουρίου στο Κτηματολόγιο, με την σύμφωνη γνώμη των οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα».
Με την θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος, σημειώνοντας ότι με τα νέα δεδομένα θα αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες τόσο για τον Δήμο όσο και για τους δημότες Βενέτου και Κεραμιδίου και η περιοχή θα επανέλθει στην κανονικότητά της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το