Ελλάδα

Ιερώνυμος: Κουράστηκε και μας κούρασε ο Φίλης – Ο Αμβρόσιος αν πρόσεχε λίγο τα λόγια του…

ierwnumos-708_0

Θέση στην αντιπαράθεση ιεραρχών και του Νίκου Φίλη, σχετικά με τις αλλαγές στην εκπαίδευση και ειδικότερα για το μάθημα των θρησκευτικών πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

«Πολύ έχει κουραστεί ο κ. Φίλης και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη. Έχει μια θεωρεία ο κ. Φίλης. αν περάσει, πέρασε. Η εκκλησία δεν πεθαίνει από τέτοια πράγματα», τόνισε ο μακαριότατoς σε δηλώσεις του στο τοπικό κανάλι Ήπειρος TV1, από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται στα Ιωάννινα

«Εκείνο που κούρασε τον κόσμο και κουράζει σήμερα όλους μας, είναι τα λόγια», συμπλήρωσε.

Για το «τζιχαντιστές» του Φίλη

Ερωτηθείς, εάν στη απάντηση του αναφέρεται και στον χαρακτηρισμό τζιχαντιστές που απέδωσε ο υπουργός σε ορισμένους εκπροσώπους της εκκλησίας, είπε ότι, ο κ. Φίλης, «σε αυτά μερικές φορές έχει επιτυχία», διευκρινίζοντας πως «δεν είναι τζιχαντιστές, αλλά να μην μιμούθεμα τους τζιχαντιστές».

Πρόσθεσε δε πως «Η εκκλησία είναι ο πιο δημοκρατικός χώρος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο, για τις απόψεις του».

Για Αμβρόσιο: Αν πρόσεχε λίγο τα λόγια του…

Αναφερόμενος στο μητροπολίτη Καλαβρύτων και στο κήρυγμα μίσους που έκανε την Μεγάλη Παρασκευή, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον ακούμε και να προσπαθούμε να δούμε να μην ισοπεδώνεται το πρόβλημα, να αντιμετωπίζεται».

Εσπευσε να διευκρινίσει για τον Αμβρόσιο πως «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα» για να προσθέσει με νόημα: «Αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις.

«Όλοι έχουμε τα δικά μας τα πάθη, τις δικές μας ιδιοτροπίες, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε οποιονδήποτε συνάνθρωπο είναι πλάι μας, είτε λέει να καταργήσουμε τα θρησκευτικά, είτε να βάλουμε και άλλες ώρες στα θρησκευτικά, είτε οτιδήποτε…», τόνισε.

Πηγή www.iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το