Ελλάδα

Ιερώνυμος: Απαιτείται πολιτική ενότητα για τα επόμενα έτη

ieronymos

Έκκληση για ενότητα με πολλούς αποδέκτες απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, κατά την προσφώνησή του στη σημερινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη.
«Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις μεταξύ μας σχέσεις. Διότι κατά το παρελθόν εκκλησιαστικές έριδες συνετέλεσαν στο να επανακολουθήσουν εθνικές καταστροφές. Επιτρέψτε μου να διατυπώσω τη γνώμη ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή ο τόπος δεν αντέχει επιπρόσθετους ταλανισμούς. Έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας τουλάχιστον για τα έτη, που ακολουθούν. Απαιτείται πολιτική ενότητα για τα επόμενα χρόνια εν μέσω των συνθηκών που έχουν αναπτυχθεί γύρω μας» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε:
«Ο ρόλος μας και η θέση μας δεν είναι ασφαλώς να πολιτικολογούμε. Δεν νοείται Εκκλησία ως θεσμός προσόμοιος των πολιτικών. Δεν γνωρίζει κομματικές παρατάξεις, ούτε αναμειγνύεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται ωστόσο και να αγνοήσει τα πολιτικά δρώμενα, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα κοινωνικά προβλήματα. Αντιθέτως, έχει την αποστολή να μαρτυρά στην πράξη έναντι των πολιτικών αρχών, όταν αυτές ενεργούν εις βάρος του λαού ερήμην του. Χωρίς λοιπόν την ενότητα των πολιτικών μας και τη σταθερότητα των βουλευτικών δομών, οι θυσίες του ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, να πέσουν στο κενό, γεγονός το οποίο θα οξύνει έτι περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και θα δώσει χώρο σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας μας».
Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως «οι οικονομικές δυσκολίες παραμένουν, η απελπισία και η ανεργία εξακολουθούν να μαστίζουν τον αγαπητό μας λαό. Επικρατεί βαθιά αγωνία για το ενδεχόμενο οι συνεχιζόμενες θυσίες του να μείνουν εν τέλει χωρίς αντίκρισμα».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το