Τοπικά

Επίθεση στον δήμαρχο και τον Μ. Μιτζικό από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

ΟΤΑ

Υποκρισία και έλλειψη συναίσθησης πολιτικής ευθύνης καταλογίζουν οι εργαζόμενοι στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας , στον δήμαρχο Βόλου Α. Μπέο ενώ απαξιώνουν με ανακοίνωσή τους τον επικεφαλής της Ν.Δ στο δημοτικό συμβούλιο Μ. Μιτζικό.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος , παρότι, το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε  με τον δήμαρχο για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για κείνους τους εργαζόμενους που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία για την είσοδό τους στο Δήμο, παρότι ο δήμαρχος ζητά συνεργασία απ’ όλους τους εργαζόμενους, για να καταφέρει να κάνει πράξη όλα αυτά που οραματίζεται και έπεισε τους Βολιώτες να τον ψηφίσουν, παρότι ισχυρίζεται ότι είναι στο πλευρό των υπαλλήλων, αρνείται να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, μια απόφαση η οποία θα μοιράσει τις τυχόν ευθύνες, μιας και είναι το κατεξοχήν πολιτικό όργανο.

«Υπεκφεύγει με διάφορες προφάσεις, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει τους πολλούς “κυβερνητικούς φίλους” που τον στήριξαν και τον στηρίζουν, νομίζοντας ότι έτσι θα πορευτεί ξέγνοιαστα.

Οι εργαζόμενοι συγχαίρουν για τη στάση τους τις Δημοτικές παρατάξεις, Δρόμοι Συνεργασίας, Επιλογή Ευθύνης, ΛΑΣ και τους συμβούλους της παράταξης Μιτζικού, Θεολόγο Διαμαντένια και Κέρσα Σπανομήτρου για τη διαφοροποίησή τους και την αμέριστη συμπαράσταση που εκδήλωσαν στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, μια πράξη που έκαναν και πολλοί Δήμαρχοι σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια άλλων Δήμων (και στο Νομό μας), πλην του μεγαλύτερου, του Βόλου.

Εσείς, κ. Μιτζικέ, παρά τα όσα τραβήξατε, συνεχίστε το δρόμο σας, γαλουχημένος στον μονεταριστικό τρόπο της ουδέτερης Ελβετίας, συνεχίστε να είστε ουρά της εκάστοτε εξουσίας, για να σας πετούν έξω από τα συμβούλια (ΔΕΥΑΜΒ), και να ζείτε στην δική σας εικονική πραγματικότητα», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και ζητούν από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο να πάρει απόφαση κατά της συγκριτικής «αξιολόγησης» και τον επανέλεγχο των συμβάσεων με νέα κριτήρια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που απορρέει από το θεσμικό του ρόλο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το