Ελλάδα

Ειδικός φουρός εκβίαζε ιδιοκτήτη συνεργείου

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Δικογραφία σε βάρος 28χρονου ειδικού φρουρού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, σχηματίστηκε από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων για δωροληψία υπαλλήλου, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταμήνυση, όπως αναφέρει το newsit.gr

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 41χρονου ιδιοκτήτη συνεργείου, με τον οποίο ο 28χρονος Ειδικός Φρουρός διατηρούσε φιλικές σχέσεις από το 2008.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ειδικός Φρουρός τον περασμένο Αύγουστο, ζήτησε από τον 41χρονο να του επισκευάσει δωρεάν την μοτοσικλέτα του. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο Ειδικός Φρουρός απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 – 3.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι είναι χρήματα που του “όφειλε”, ως αντάλλαγμα για τους πελάτες που έφερνε στο συνεργείο του.

Όταν ο 41χρονος αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα ο 28χρονος υπέβαλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Την Παρασκευή, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον Ειδικό Φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο συνέλαβαν τον 28χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο ειδικός φρουρός οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το