Τοπικά

Ηχηρό μήνυμα νίκης για τη Νάνσυ Καπούλα – Μεγάλη συγκέντρωση στην Αγριά 

«Θέλουμε την υγεία μας, ένα καλύτερο μέλλον, ένα Δήμο που θα είναι διεκδικητικός στα θέματα περιβάλλοντος, που δεν θα κρύβεται πίσω από την ευθύνη του ή την ανευθυνότητά του, που δεν θα κρύβεται πίσω από τα συμφέροντα που εξυπηρετεί». Μ’ αυτά τα λόγια ξεκίνησε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα την ομιλία της στην Αγριά και στο ξενοδοχείο Vallis, παρουσία πλήθους κατοίκων της περιοχής.

Για το κυκλοφοριακό κομφούζιο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα επεσήμανε πως έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν προχωράει η παράκαμψη της Αγριάς, αλλά ούτε και η αντιπλημμυρική μελέτη καθώς δεν υπάρχει ένας Δήμος να διεκδικεί και πάντα δήλωνε αναρμοδιότητα.
Αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου για την περιοχή του ΟΣΕ στην Αγριά, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σύμβαση παραχώρησης της έκτασης, οπότε δεν μπορεί να τοποθετηθεί εργολάβος τον Ιούλιο.


Παράλληλα, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα έκανε λόγο για αδιαφορία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής στα θέματα της καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, φωτισμός, παιδικές χαρές, πράσινο και συμπλήρωσε πως στις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού από τον πρώτο κιόλας μήνα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών για την οποία χρειάζεται οργάνωση από πλευράς Δήμου.

Για την καθαριότητα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα είπε πως υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα, κοστολογημένο, βάσει του οποίου με ηλεκτρονικό σύστημα θα γίνεται ογκομέτρηση των σκουπιδιών στους κάδους και η Υπηρεσία Καθαριότητας θα γνωρίζει εκ των προτέρων τα δρομολόγια που έχει να πραγματοποιήσει.
Επιπροσθέτως, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, αλλά και στην άθλια κατάσταση των σχολικών μονάδων της Αγριάς με τους μαθητές να κάνουν μαθήματα σε λυόμενες κατασκευές, καθώς ο Δήμος Βόλου έχασε το ΕΣΠΑ για τη σχολική στέγη.
Για τις παιδικές χαρές, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα δεσμεύτηκε πως θα αποκαταστήσει το πράσινο, γιατί έχουν μετατραπεί σε χωμάτινες αλάνες αλλά και την άμεση τοποθέτηση πιστοποιημένων παιχνιδιών καθώς και παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρία.
Όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα κατέστησε σαφές πως η νέα δημοτική αρχή θα διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις για την ανάπλασή του, καθώς με Οδηγία της Ε.Ε. χρηματοδοτούνται όλες οι αναπλάσεις ώστε να πάρουν προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία.

Σχετικά με τον πολιτισμό, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα επανέλαβε πως μία έξυπνη πόλη φέρνει νέα εισοδήματα από τον πολιτισμό, τον χρησιμοποιεί ως προϊόν για τον τουρισμό και με τη σύνδεση των πολιτιστικών διαδρομών προβάλλεται η περιοχή, ένα χρόνο πριν εκεί που κλείνονται τα πακέτα του τουρισμού και δίνεται στον επισκέπτη ένα ολοκληρωμένο προϊόν.
Προτεραιότητα επίσης, για τη νέα Δημοτική Αρχή σύμφωνα με την ίδια, είναι η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας και διευκόλυνση, πρόσβαση, δομές, υποδομές για όλους τους επιχειρηματίες.
Η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα έκλεισε την ομιλία της με το θέμα του νερού, υποστηρίζοντας ότι για ν’ αποφευχθεί η χλωρίωσή του, χρειάζεται αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων, καθαρισμός δεξαμενών δύο φορές το χρόνο και των δικτύων και αναλύσεις της ποιότητας δύο φορές το μήνα.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί των δύο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Μ. Ζάχο από την Αγριά και Γ. Χατζάκο από τη Δράκεια, αλλά και η παρουσίαση των 10 υποψηφίων για το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το