Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, κατέθεσε, σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς οικονομικών, επικρατείας με αρμοδιότητα στην ψηφιακή διακυβέρνηση, ανάπτυξης και επενδύσεων καθώς και εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων στηρίζοντας για, ακόμη μία φορά, έμπρακτα, τις ουσιώδεις προτάσεις και τα εύλογα αιτήματα του συλλόγου φοροτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας.
Η βουλευτής, στην αναλυτική και εμπεριστατωμένη ερώτησή της τονίζει, χαρακτηριστικά, ότι, κατά την τρίμηνη περίοδο ύφεσης της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της έξαρσης της υγειονομικής κρίσης COVID-19, ανέκυψαν σοβαρά ζητήματα και τεχνικά προβλήματα, τα οποία συνεχίζουν, έως και σήμερα, να απασχολούν το σύνολο του κλάδου των λογιστών – φοροτεχνών αλλά και, αρχίζουν, πλέον, να ταλαιπωρούν και τους ίδιους τους φορολογουμένους πολίτες. Και τούτο γιατί τα ζητήματα αυτά σχετίζονται κυρίως, τόσο με τις δηλωτικές υποχρεώσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας όσο και με έναν εξαιρετικά σημαντικό αριθμό διαδικασιών που προβλέπονται στις εφαρμογές των αιτήσεων και των δηλώσεων της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ-Υπουργείο Οικονομικών και της αντίστοιχης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΕΡΓΑΝΗ). Για την αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων, προτείνονται, ενδεικτικά, μία σειρά προτάσεων.
Λαμβάνοντας υπόψη το θετικό πρόσημο και την ταχύτατη αποδοχή που έχει η πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τους πολίτες καθώς, μέχρι στιγμής, έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, κυρίως, εν μέσω της πανδημίας COVID-19, η οποία, ουσιαστικά, ενήργησε ως επιταχυντής αυτού του μετασχηματισμού, η κ. Μακρή είναι βεβαία ότι τα δίκαια και εύλογα αιτήματα του τοπικού συλλόγου αλλά και της ΠΟΦΕΕ θα εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή και σχολαστικότητα από τους αρμόδιους υπουργούς. Παράλληλα, η βουλευτής είναι αισιόδοξη ότι θα επιδιωχθεί η βέλτιστη λύση, ώστε να διευκολυνθεί ο συγκεκριμένος κλάδος στη λειτουργική, έγκαιρη και έγκυρη διεκπεραίωση των εργασιών του και να μη θίγονται, εμμέσως και αναιτίως, οι φορολογούμενοι πολίτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το