Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή σε διαδικτυακή εκπομπή – συζήτηση για τον εθελοντισμό

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε στη διαδικτυακή εκπομπή – συζήτηση «Τομές στην Εκπαίδευση» με θέμα τις αξίες του Εθελοντισμού και εκλεκτούς καλεσμένους συνομιλητές, την κυρία Έλενα Ράπτη, την κυρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου, την κυρία Όλγα Τσιμισκή και τον κύριο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.
Η κ. Μακρή ανέφερε στην τοποθέτησή της «Χαίρομαι που ενώνουμε σήμερα τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας σε ένα πανανθρώπινο μήνυμα για την γνωριμία, τη διάδοση και την ανάδειξη του εθελοντισμού ως την κινητήρια και ελπιδοφόρα προϋπόθεση για έναν καλύτερο κόσμο.
Ο εθελοντισμός είναι πράξη, δράση, ένα δυναμικό όραμα που μοιράζονται εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.
Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά μια λέξη, είναι φιλοσοφία και στάση ζωής, ένα ολόκληρο σύστημα αξιών, που προάγει με την ανιδιοτελή προσφορά και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή.

Μαθαίνουμε στα παιδιά μας τον εθελοντισμό, καλλιεργούμε δεξιότητες και εκπαιδεύουμε τους επόμενους εθελοντές.
Επαινούμε, στηρίζουμε και προτρέπουμε σε οργανωμένες εθελοντικές πρωτοβουλίες ενώ, παράλληλα, εκφράζουμε, με το δικό του προσωπικό και καθημερινό παράδειγμα ο καθένας από εμάς, την ευγνωμοσύνη μας στην παγκόσμια ανθρωπιστική κίνηση του εθελοντισμού.
Αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και ενισχύουμε το έργο του εθελοντή, που αποδεικνύει έμπρακτα την ουσιαστική και συνεπή προάσπιση των αρχών, των αξιών και των κοινών σκοπών του εθελοντισμού μέσα από τις αξίες της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αυτήν την ποιότητα και αυτό το ήθος θέλουμε να μεταδώσουμε και να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας, από τα πρώτα κιόλας χρόνια, μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Εισάγουμε τα καινοτόμα εργαστήρια δεξιοτήτων με θεματικές πολύπλευρες, απαραίτητες για τους πολίτες του αύριο και καλλιεργούμε στα παιδιά δεξιότητες και αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, η συνεργατικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η εξάλειψη διακρίσεων και αποκλεισμών, η κοινωνική δικαιοσύνη, η προστασία του περιβάλλοντος, η ατομική και κοινωνική ελευθερία, ο εθελοντισμός.
Και πάλι, ευχαριστώ για την πρόσκληση σε μια συζήτηση, που θα μπορούσε να κρατήσει μια ζωή, γιατί ο εθελοντισμός είναι η καθημερινή έμπρακτη απόδειξη αγάπης προς τον άνθρωπο και εκτίμησης προς το αγαθό της ζωής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το