Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή με την Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή»

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με την Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» συνομίλησε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, την Τετάρτη 13 Μαΐου, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε την Πρόεδρο της οργάνωσης, κα Μαρία Γιαννίρη, για την πρόσκληση στη διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Τιμούμε την Μητέρα».
Η Υφυπουργός Παιδείας στην ομιλία της ανέφερε: «Πάντα ψάχνω να βρω εκείνα τα λόγια, για να τιμήσω τη Γιορτή της Μητέρας, που με την ουσία να μεταδώσουν το αγνό συναίσθημα της ημέρας.
Μια ημέρα, που η σημασία της μεγαλώνει μαζί μας, η αλήθεια της ωριμάζει μέσα μας, ο σκοπός της αναζητά τρόπους να εκφραστεί, το μήνυμά της περνά από γενιά σε γενιά.
Η μητέρα είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης, ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε οικογένειας, ο μαγικός δεσμός ανάμεσα στα μέλη της και της εκφράζουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, την ευγνωμοσύνη μας και το σεβασμό μας. Με κάθε ευκαιρία που προκύπτει ή με κάθε αφορμή που δημιουργούμε
Είμαστε υπερήφανες εκπρόσωποι, κόρες, μητέρες, γιαγιάδες, οι ίδιες, και εισπράττουμε τη συγκινησιακή φόρτιση κάθε δεύτερης Κυριακής του Μάη και τη γλυκιά αφιέρωση κάθε χρονιάς, συναισθηματική απόδειξη της παρουσίας και της προσφοράς μας στις ζωές των αγαπημένων μας.
Πρωταγωνίστριες ή αφανείς ηρωίδες, πιστεύω ότι όλες μας θα απαντήσουμε απλά γυναίκες, γυναίκες που δε σταματούν να ελπίζουν για τις ίδιες, για τα παιδιά τους, για τον κόσμο.
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες, σε όλες εμάς, που συνδυάζουμε οικογένεια και εργασία. Μέσα στο σπίτι ή σε επαγγελματικό περιβάλλον, με ένα , δυο ή περισσότερα παιδιά, σύζυγοι ή μονογονεϊκές οικογένειες.
Η «τέλεια» ισορροπία μεταξύ οικογενειακής – προσωπικής και επαγγελματικής ζωής δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Για αυτό είναι απαραίτητη η στήριξη της εργαζόμενης μητέρας από το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και από την πολιτεία, με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δομών κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας και τη θεσμοθέτηση διαδικασιών ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, καθώς και ενδυνάμωσης και μύησης σε θέματα ισότητας των φύλων στον χώρο της εκπαίδευσης και σε κοινωνικό επίπεδο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το