Τοπικά

Η ομάδα των Special Olympics Hellas στη Σκιάθο – Συνεργασία με τον Δήμο για την υλοποίηση προγραμμάτων

Ο Δήμος Σκιάθου στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων για τα άτομα με νοητική αναπηρία, συνεργάζεται με την ομάδα των Special Olympics Hellas με σκοπό να δημιουργηθεί τοπικό πρόγραμμα Special Olympics στο νησί και να ενισχυθεί η συμμετοχή ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, Τοπικούς, Περιφερειακούς, Εθνικούς και Διεθνείς αγώνες Special Olympics χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Για πρώτη φορά η Σκιάθος συγκαταλέγεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειες και η υλοποίηση του σχεδίου αυτού γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 21/07/2020 στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου, παρουσία του κ. Αντρέα Ποταμιάνου, επίτιμου Δημότη Σκιάθου και επίτιμου Προέδρου των Special Olympics. Επίσης, παρέστησαν η κ. Άρτεμις Βασιλακοπούλου National Director των Special Olympics και στελέχη της ομάδας των Special Olympics Hellas, ο Νίκος Πασχάλης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος αθλητικών θεμάτων και ο Κλεάνθης Κλιφόπουλος, Γυμναστής του Δήμου.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics Interna-tional, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 χώρες ανά την υφήλιο, έχοντας ως κεντρικό στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

O Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ανδρέα Ποταμιάνο και τα στελέχη των Special Olympics και δήλωσε ότι «ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια και δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει κάθε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το