Τοπικά

«Η ΝΔ η μόνη συνεπής δύναμη ευθύνης» – Ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Γ. Στεργίου στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ  

Με 35λεπτη καθυστέρηση άρχισε η χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου στον Βόλο και δίχως την παρουσία του Γιάννη Κεφαλογιάννη, η οποία είχε προαναγγελθεί από την τοπική ΝΟΔΕ, αλλά έμεινε στα… λόγια. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέφτασε στο «Σουΐπας Παλλάς», όπου χθες η τοπική Νομαρχιακή Οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, αμέσως μετά το τέλος των δηλώσεων του «γαλάζιου» στελέχους.

Νωρίτερα, πάντως, ο Γιώργος Στεργίου μίλησε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τη Μαγνησία, τονίζοντας ότι η παράταξή του πρέπει να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. «Οφείλουμε να διδαχθούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί παρά την οβιδιακή του μεταμόρφωση, υπερασπιζόταν τις πολιτικές του. Το 2015 πήραμε ένα καλό μάθημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν πείσαμε τον ελληνικό λαό για όσα κάναμε τα προηγούμενα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων στα μέλη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

Από εκεί και πέρα, στο επίκεντρο των δηλώσεων που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρέθηκε το κυβερνητικό έργο. «Υπάρχει μία κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, που υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, με πρωτόγνωρη συνέπεια για τα ελληνικά δεδομένα», είπε ο κ. Στεργίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, παρά την πολιτική αμηχανία που διακατέχει την αξιωματική αντιπολίτευση αυτή την περίοδο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση συνεχόμενης αποδρομής, που συμπληρώνει την ένδεια των επιχειρημάτων του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει η μόνη συνεπής δύναμη ευθύνης για τον τόπο».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας: «Τον Ιούλιο του 2019 αναλάβαμε ένα τεράστιο βάρος, με 68.000 εκκρεμείς αιτήσεις για άσυλο, ενώ οι νέες ροές οδήγησαν την κατάσταση στο απροχώρητο. Η Ελλάδα δεν αποτελεί την… Κερκόπορτα της Ευρώπης. Το βασικό πρόβλημα είναι το ύψος των ροών, που πρέπει να περιοριστούν για να γίνει διαχειρίσιμο το πρόγραμμά μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το