Τοπικά

Η MENSA σε ΒΟΛΟ και ΛΑΡΙΣΑ για το επίσημο τεστ I.Q.!

Η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, έρχεται στη Θεσσαλία την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, για τη διεξαγωγή του επίσημου τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA!

Συγκεκριμένα:

Στον Βόλο, ώρα έναρξης 15:30, στο φροντιστήριο ΑΝΩΣΗ- Ζάχος Ζαχαρός, Δημάρχου Κονταράτου 4, ΤΚ 38221.

Στη Λάρισα, ώρα έναρξης 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος- Παράρτημα Λάρισας, οδός Κούμα 28, ΤΚ 41222

 

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

 

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα, ή την παρουσία αυτού.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 € (για φοιτητές, μαθητές, ανέργους (ΟΑΕΔ) και πλημμυροπαθείς 20 €).

Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με μετρητά επιτόπου, ή στην Alpha Bank (IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485).

Η MENSA είναι ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας. Ιδρύθηκε το 1946, έχοντας 78 χρόνια συνεχούς παρουσίας και κοινωνικού έργου. Αριθμεί πάνω από 145.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικούς οργανισμούς ΜENSA σε 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. – Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το