Τοπικά

Η Mαρίνα Χρυσοβελώνη για τη βία κατά των γυναικών

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο, στο οποίο δεν χωρούν η σιωπή και ο συμβιβασμός. Όταν μία γυναίκα υφίσταται βία δεν πρέπει για κανένα λόγο να διστάσει να καταγγείλει άμεσα το συμβάν. Όπως εύστοχα έχει διατυπωθεί «Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο».
Ως δικηγόρος αλλά και με την πρώην ιδιότητά μου ως υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Ισότητας, έχοντας διά μακρόν ασχοληθεί με το φαινόμενο αυτό, το οποίο δυστυχώς εκδηλώνεται πολύ έντονα, έχω συμπεράνει ότι πολλές γυναίκες δεν τολμούν, για διαφορετικούς κατά περίπτωση λόγους, να μιλήσουν δημόσια και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους με τις προβλεπόμενες ενέργειες. Κατανοώ αυτή τη συμπεριφορά, αλλά θεωρώ απολύτως λανθασμένη την επιλογή της αποσιώπησης, γιατί έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται και συχνά διογκώνεται. Σήμερα υπάρχουν προτάσεις, λύσεις και διέξοδοι, ώστε η γυναίκα που βιώνει τη βία να τολμήσει να κάνει το βήμα για να απεμπλακεί από τη νοσηρή κατάσταση που την καταρρακώνει ψυχικά και σωματικά.
Απευθύνω έκκληση σε κάθε γυναίκα που απειλείται, να μιλήσει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, να τηλεφωνήσει στην γραμμή SOS 15900 όλο το 24ωρο, να επισκεφτεί τα Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και θυμάτων έμφυλων διακρίσεων, να καταγγείλει όποιον τολμήσει να την κακομεταχειριστεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το