Τοπικά

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τον Αχελώο- Ενημέρωση Τσιρώνη για την Κάρλα

563c559f19f1955e1e3158fb503717da_XL

Ο Περιφερειάρχης τον περίμενε στο αντλιοστάσιο της Πέτρας για να τον ενημερώσει για την Κάρλα και ο υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, χωρίς να περιοδεύσει στο έργο. Ο Κ. Αγοραστός τον ενημέρωσε πως δεν μπορεί να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τα έργα και ο κ. Τσιρώνης άφησε να εννοηθεί ότι θα ανανεωθεί η θητεία του Φορέα. Είπε επίσης ο υπουργός ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για τα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν, ώστε να χρηματοδοτηθούν και ενώ ήταν στο Στεφανοβίκειο….δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον θα επισκεφθεί τη Μαγνησία,

Στο μεταξύ, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το φράγμα της Μεσοχώρας άφησε χθες  ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην περιοχή, γεγονός που εξόργισε τους αγρότες, που ήδη βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του στα γραφεία του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα», ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι και τα δύο ενδεχόμενα, της ολοκλήρωσης δηλαδή του έργου με τη δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ ή της μηδενικής λύσης, όπως ο ίδιος την προσδιόρισε, είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, η κυβέρνηση θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα πριν πάρει τις τελικές της αποφάσεις, για τις οποίες πάντως ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν σε λίγους μήνες από σήμερα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε επίσης ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας παρουσιάζει ορισμένες ελλείψεις, που μπορούν όμως άμεσα να αποκατασταθούν.

Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει για την τύχη των ημιτελών έργων στην περιοχή, οπότε θα πρέπει να προηγηθούν πρόσθετες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιρώνης, μιλώντας γενικότερα για την εκτροπή του Αχελώου, το Σάββατο από τα Τρίκαλα είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι «είμαστε εξόχως επιφυλακτικοί με την εκτροπή, δεν είναι για μας μια λύση για τον κάμπο, είναι μια ομηρία για τον κάμπο σε νερό που μπορεί μετά από μερικά χρόνια να είναι πολύ ακριβό. Ο κάμπος πρέπει να γίνει και υδατικά αυτάρκης, όπως και ενεργειακά αυτάρκης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το