Τοπικά

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου διοργανώνει την Έκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού Bienal Nature Tourism

bienal-pilio

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. , διοργανώνει την πρώτη Έκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού Bienal Nature Tourism στο Πήλιο, (BNTP’15) την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21 Νοεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos. Η έκθεση έχει σκοπό να προωθήσει τον φυσιολατρικό τουρισμό και τον τουρισμό της υπαίθρου σε συνδυασμό με τη γαστρονομία, παρουσιάζοντας την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα του Πηλίου, που συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, και θέλοντας να αναπτύξει ένα μοντέλο διακοπών που θα αφορά και τους 12 μήνες του χρόνου.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά σε απευθείας σύνδεση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου με δηλώσεις του, ανοίγουν την εκδήλωση.

Παραβρίσκονται και μιλούν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, Δήμαρχοι του Πηλίου, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Λεβέντης, ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης, ο Έλληνας ορειβάτης που κατέκτησε τις 7 κορυφές του κόσμου ανάμεσά τους και το Εβερεστ Νίκος Μαγγίτσης. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια Ίνα Ταράντου.

Στην BNTP’15 συμμετέχουν επαγγελματίες της περιοχής που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις δραστηριότητες στη φύση και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Επίσης θα πραγματοποιούνται δράσεις b2c και b2b για την περιοχή του Πηλίου.

Παρουσίαση
Αναλυτικά θα λειτουργούν περίπτερα όπου οι εκθέτες – επαγγελματίες του χώρου, θα παρουσιάσουν: 1. τις εναλλακτικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στο Πήλιο τα τελευταία χρόνια, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία, τοξοβολία, καταρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, flying fox, δραστηριότητες στο χιονοδρομικό κέντρο, roller ski, καγιάκ θαλάσσης, ιστιοπλοϊα είναι ορισμένες από τις δράσεις που θα γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης. 2. τις γαστρονομικές διαδρομές, τα τοπικά προϊόντα και τα βότανα του βουνού των Κενταύρων. Παραγωγοί, αγροτικοί σύλλογοι, σεφ θα μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά της γεύσης μέσα από αυθεντικά τοπικά προϊόντα . 3. ιδιοκτήτες καταλυμάτων, όλων των ειδών από μικρούς ξενώνες στο βουνό μέχρι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βίλες στη θάλασσα, θα προτείνουν πακέτα διακοπών για όλο το χρόνο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το