Τοπικά

Η Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Νομού Μαγνησίας τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα της Ένωσης Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Νομού Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στο Πολυδύναμο Κέντρο Νέας Ιωνίας.
Στην εκδήλωση, με θέμα “Υγεία και Πρόληψη”, οι ομιλήτριες κ. Βάσω Περδίκη, Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Μαριλένα Γιαλαμά, Νοσηλεύτρια από την ΤΟ.Μ.Υ Νέας Ιωνίας Βόλου, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την πρόληψη σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, τις γυναικολογικές εξετάσεις και ανέλυσαν το θέμα της εμμηνόπαυσης, τις επιπτώσεις και την αντιμετώπισή της. Τόνισαν επίσης την σημασία της ενημέρωσης και των προληπτικών εξετάσεων για την προαγωγή της υγείας. Από την πλευρά του ο κ. Ευάγγελος Ηλιάκης, υπεύθυνος της Αιματολογικής και Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, αναφέρθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση της ανθρώπινης υγείας με φυσικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη ως ομιλήτρια και τίμησε με την παρουσία της και η κ. Μαρω Αισώπου, Συγγραφέας – Αφηγήτρια Παραμυθιών, η οποία ενθουσίασε τους συμμετέχοντες με την ομιλία της για την Γυναίκα στο ‘’χθες και το σήμερα’’, ενώ συγκίνησε με ένα ποίημά της αφιερωμένο στη γυναίκα ειδικά για την ημέρα αυτή. Τόνισε δε ότι πρόκειται για μια σημαντική επετειακή γιορτή, αλλά όπως υπογράμμισε η Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα. Συγκινητική ήταν και η μαρτυρία του μέλους της Ένωσης κ. Κυριακής – Αργυρής Πολυμέρου η οποία μίλησε για την καθημερινότητα της γυναίκας με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και τον τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιούλη Στανίση η οποία κλείνοντας παρακίνησε όλους τους συμμετέχοντες να κυνηγούν τα όνειρά τους και τις φιλοδοξίες τους, να αγαπούν τον εαυτό τους, και να τον προσφέρουν τελικά στην κοινωνία.
Γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ο τρόπος με τον οποίο αγαπάμε και προσφέρουμε τον εαυτό μας, είναι ο τρόπος που μαθαίνουμε στους άλλους να αγαπούν και να προσφέρουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το