Πολιτισμός

H «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά απόψε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

«Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια έρχεται στον Βόλο σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, στις 21.30.
Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την Παγίδα ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα; Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της!

Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ώς την τελευταία στιγμή του έργου.
Άνθρωπος του θέατρου, ηθοποιός κι ο ίδιος, στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το «είναι» και το «φαίνεσθαι», την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία. Υφαίνει, σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία, που συχνά σε συγκινεί μέχρι δακρύων.

Διασκεδαστική και πολυσύνθετη «Η παγίδα» ξέρει να δημιουργεί συνεχώς «θέατρο εν θεάτρω», έτσι που τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έτσι, που όλα και όλοι να ’ναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία.
Συντελεστές: Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας, μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα, σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη, φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.
Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Τάκης Παπαματθαίου.
Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ και 15 ευρώ (φοιτητικό, άνεργων, παιδικό 6-12 ετών).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το