Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Δάφνη – Μαρτυρία γειτόνισσας: Η ΕΛ.ΑΣ άκουγε από το κινητό μου τον τσακωμό

Πολύ συχνούς τσακωμούς ανάμεσα στο ζευγάρι και ένταση την τελευταία διετία περιέγραψε, μιλώντας στο OPEN η Σύλβια Μουρούτη, γειτόνισσα της 31χρονης που δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στην περιοχή της Δάφνης. Αναφερόμενη στη μέρα της δολοφονίας της 31χρονης, ίδια περιγράφει τι συνέβη με την αστυνομία όταν τους ειδοποίησε για οικογενειακή βία, προσθέτοντας ότι η καταγγελία της αγνοήθηκε

«Πρακτικά υπήρχαν πάρα πολλοί τσακωμοί. Γενικότερα υπήρχε ένταση στο σπίτι τα δύο τελευταία έτη. Άκουσα πολύ θόρυβο, πολύ ξύλο και επειδή την άκουσα να ζητάει βοήθεια κάλεσα την Άμεση Δράση. Από το τηλεφωνικό κέντρο μου είπαν ότι το περιπολικό θα έρθει σε 25 λεπτά. Ωστόσο επειδή η ένταση του τσακωμού ήταν μεγάλη ζήτησα από την τηλεφωνήτρια να ακούσει από το δικό μου τηλέφωνο τι γινόταν στο διπλανό σπίτι. Απευθείας μου είπαν να δώσω τα στοιχεία και ότι έρχονται άμεσα» είπε στο Open η Σύλβια Μουρούτη.

Λίγα λεπτά αργότερα το περιπολικό έφτασε στη Δάφνη. «Οι Αστυνομικοί άνοιξαν τα παράθυρο και έφυγαν, Βγήκα στο μπαλκόνι και περίμενα μήπως χτυπήσουν το θυροτηλέφωνο να τους ανοίξω. Στην αρχή πίστεψα ότι θα έκαναν μια γύρα στην περιοχή γιατί ενοχλούσε το αυτοκίνητο. Διαψεύστηκα, δυστυχώς όμως. Αυτοί έφυγαν χωρίς να ανέβουν στο σπίτι».
Ο αντιπρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής Νίκος Ρήγας, τόνισε η έρευνα θα αποδείξει κατά πόσο οι αστυνομικοί άσκησαν επιμελώς ή αμελώς τα καθήκοντά τους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το