Τοπικά

Γονείς καταγγέλλουν αναξιοκρατική διαδικασία επιλογής στους παιδικούς σταθμούς του Δ.Βόλου από την ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ “Θ”

paidikos-stathmos1

Ένσταση με την οποία θα ζητεί ακύρωση της διαδικασίας επιλογής των 8 θέσεων των παιδιών για τον Παιδικό Σταθμό του «Αρίωνα» του Δήμου Βόλου μέσω voucher, θα καταθέσει μητέρα, η οποία χθες το πρωί υπέστη απίστευτη ταλαιπωρία. Η ίδια ανέφερε πως «έφτασε χθες στο Μεταξουργείο στις 8π.μ., αλλά η ενημέρωση που έλαβε, ήταν πως οι οκτώ θέσεις συμπληρώθηκαν από τις 6π.μ. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και να καταλαμβάνονται οι θέσεις με χρονική προτεραιότητα, καθώς υπάρχουν μόρια» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Να αναφερθεί ότι στο Μεταξουργείο σχηματίστηκαν ουρές γονέων από τα ξημερώματα για να πάρουν σειρά.

 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην «Θ» η μητέρα είχε συγκεντρώσει 216 μόρια και είχε στην κατοχή της το voucher, ωστόσο αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να δώσουν μια θέση στα δυο παιδιά της στον Παιδικό Σταθμό «Αρίωνα» του Δήμου Βόλου. «Πληροφορήθηκα για την διαδικασία επιλογής από τις ανακοινώσεις της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και πήγα χθες στις 8 το πρωί στο Μεταξουργείο για να καταθέσω τα χαρτιά. Ωστόσο, με ενημέρωσαν ότι η επιλογή των οκτώ παιδιών μέσω voucher για τον Παιδικό Σταθμό «Αρίωνα» είχε ολοκληρωθεί από τις 6π.μ.».
Η ίδια, επισήμανε πως «δεν είναι δυνατόν να γίνεται η επιλογή των παιδιών με χρονική σειρά προτεραιότητας, καθώς υπάρχουν μόρια για κάθε μητέρα. Πήραμε το voucher και τώρα δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Στο site της ΕΤΑΑ πουθενά δεν αναφέρεται ότι η επιλογή των παιδιών θα γίνει με χρονική προτεραιότητα. Η διευθύντρια των δομών του Δήμου Βόλου απαντώντας σε σχετική ερώτησή μου, ανέφερε ότι η ΕΤΑΑ έδωσε τη δυνατότητα να γίνει η επιλογή με όποιον τρόπο θέλουν. Αν είναι δυνατόν να μένουν στην άκρη τα μόρια και να «κερδίζει» τη θέση όποιος πήγε νωρίτερα μέσα στη νύχτα στο Μεταξουργείο» προσέθεσε η ίδια.
Να αναφερθεί ότι στον Δήμο Βόλου λειτουργούν 5 συνολικά βρεφονηπιακοί σταθμοί, στους οποίους φέτος έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν από 6 έως 8 παιδιά με voucher.
Όπως προαναφέρθηκε, δεκάδες γονείς έζησαν απίστευτη ταλαιπωρία χθες τα ξημερώματα στο Μεταξουργείο, καθώς σχηματίστηκαν ουρές για να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Και οι διαμαρτυρίες τους για την κατάσταση που επικράτησε και κυρίως για την επιλογή των παιδιών με σειρά προτεραιότητας και όχι με τα μόρια ήταν έντονες, καθώς όπως ανέφεραν «δεν πρόκειται για αξιοκρατική διαδικασία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το