Τοπικά

Σε Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά τα προϊόντα ΕΒΟΛ “Θ”

εβολ

Στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου επεκτείνεται το δίκτυο διανομής των προϊόντων ΕΒΟΛ (Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου). Με την επέκταση του δικτύου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικήτας Πρίντζος, η εταιρεία προσδοκεί ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αυξήσει την ημερήσια δυναμικότητά της από τους σημερινούς 40 σε 55 τόνους αγελαδινού γάλακτος, όπως και του αιγοπρόβειου, που κυμαίνεται από 10 έως 25 τόνους ημερησίως. Παράλληλα, εντός του 2016 θα ξεκινήσουν συνεργασίες με ελληνικά δίκτυα λιανεμπορίου για την παραγωγή προϊόντων (γιαουρτιών) private label, ενώ λίαν προσεχώς ξεκινούν εξαγωγές στη Γερμανία γιαουρτιών ΕΒΟΛ από βιολογικό γίδινο γάλα (κατηγορία γάλακτος με έλλειμμα και μεγάλη ζήτηση στην ευρωπαϊκή αγορά). Επίσης, πρόσφατα διατέθηκε στην εγχώρια αγορά νέα κατηγορία προϊόντων (στραγγιστά γιαούρτια με την επωνυμία «Διαλεχτό»), μέσω των αλυσίδων Σκλαβενίτη, My Market, Γαλαξίας και Βασιλόπουλος και τοπικών δικτύων.
Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αισιόδοξες προβλέψεις και προαναγγελίες της διοίκησης της ΕΒΟΛ, η χρήση του 2015 έκλεισε για την εταιρεία με άνοδο των εργασιών της σε 15,495 εκατ. ευρώ έναντι 14,806 εκατ. ευρώ το 2014 (αυξημένες κατά ποσοστό 4,6% περίπου) και το αποτέλεσμα μετά φόρων της χρήσης 2015 ανήλθε σε κέρδος ποσού 1,623 εκατ. ευρώ έναντι κέρδους 1,292 εκατ. ευρώ της χρήσης 2014. Το σύνολο των υποχρεώσεων προς τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 183% το 2015 από 292% το 2014 και το ποσοστό της προ φόρων κερδοφορίας επί του κύκλου εργασιών διαμορφώθηκε στο 12,1% το 2015 από 8,7% το 2014.
Για το 2016 μέχρι στιγμής τα μεγέθη, σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, κινούνται στα περσινά επίπεδα, με προοπτική αύξησης στο δεύτερο εξάμηνο και κλεισίματος της χρονιάς με νέα άνοδο της τάξης του 5% – 10% σε εργασίες και κέρδη. Στο προσεχές διάστημα η ΕΒΟΛ αναμένεται επίσης να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των αγροτών της περιοχής (για λιπάσματα, σπόρους κ.ο.κ.), σε συνέχεια της καθιέρωσης υποτροφιών που ανακοίνωσε για παιδιά αγροτών από χωριά της περιοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το