Αθλητισμός

Γοήτευσαν τα βολιώτικα «δελφίνια» – Χρυσό η Μεντεκίδη, αργυρό ο Βελιάδης, χάλκινο ο Τζώρτζης στο Πανελλήνιο κολύμβησης

Τα βολιώτικα «δελφίνια» γοήτευσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων που διεξήχθη στην Πάτρα. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αναστασία Μεντεκίδη της Νίκης, αργυρό ο Γιώργος Βελιάδης του ΟΕΑ/ΝΑΒ που αδικήθηκε από τους κριτές και χάλκινο ο Γιώργος Τζώρτζης του ΠΑΟΚ την τελευταία ημέρα των αγώνων. Δεύτερη στη γενική κατάταξη σε παμπαίδες-παγκορασίδες και παίδες-κορασίδες η Νίκη.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε αυτό το τετραήμερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων. Μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω της υπερβολικής ζέστης τις δύο πρώτες ημέρες η «αφρόκρεμα» της ελληνικής κολύμβηση στις νεαρές ηλικίες έδωσε τον καλύτερό της εαυτό με στόχο τη διάκριση.
Οι Βολιώτες έδωσαν και πάλι το στίγμα τους αποδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Νίκης, η οποία κατόρθωσε να αναδειχθεί δεύτερη δύναμη στην Ελλάδα στις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίων και παίδων-κορασίδων. Οι «κυανόλευκοι» ήταν τρίτοι στα κορίτσια και τέταρτοι στα αγόρια, γεγονός που τους ανέβασε στο δεύτερο σκαλοπάτι της γενικής κατάταξης, πράγμα που αποτελεί σημαντική διάκριση για τους αθλητές του Μάρκου Μανταλούφα.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας και στα 200 ελ. η Μεντεκίδη

Ασφαλώς την καλύτερη εμφάνιση από την ομάδα της Νίκης την πραγματοποίησε η Αναστασία Μεντεκίδη. Μετά τα δύο μετάλλια στις δύο πρώτες ημέρες των αγώνων, κρατούσε ένα ακόμη για το τέλος. Χθες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 200 ελεύθερο κορασίδων κάνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 2.05.82. Αξίζει να σημειωθεί ότι έριξε την επίδοσή της κατά δύο δευτερόλεπτα εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πέντε ημέρες η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια θα αναχωρήσει με την Εθνική για την πόλη Γκιόρ της Ουγγαρίας, όπου θα λάβει μέρος στις Ολυμπιακές Ημέρες. Πρόκειται για μια διοργάνωση που θα γίνει υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και θεωρείται σαν ένα μικρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Επίσης για λογαριασμό της Νίκης, 6η στα 200 ύπτιο ήταν η Αθανασία Λουκάκη στο ύπτιο κορασίδων με 2.06.38, 7η η σκυταλοδρομία 4Χ100 κορασίδων με τις Αναστασία Μεντεκίδη, Κωνσταντίνα Καρακωνσταντή, Ελισάβετ Γρηγοριάδη και Αλεξία Κιώσα., επίσης 7η η σκυτάλη 4Χ100 μικτή ομαδική κορασίδων με τις Αθανασία Λουκάκη, Αγγελική Βλιώρα, Αναστασία Μεντεκίδη και Κωνσταντίνα Καρακωνσταντή και 8ος στα 800 ελεύθερο εφήβων ο Βασίλης Λεύκελης.
Επιπλέον για την «κυανόλευκη» ομάδα 16η στα 200 πεταλούδα κορασίδων ήταν η Μελίνα Παρασκευοπούλου, 18η στα 200 πεταλούδα κορασίδων η Αλεξία Κιώσα, 22ος στα 50 πρόσθιο εφήβων ήταν ο Κωνσταντίνος Καλαμπούκας και επίσης 22η στα 50 πρόσθιο κορασίδων η Αγγελική Βλιώρα βελτιώνοντας την ατομική της επίδοση.

Άξιζε το χρυσό αλλά πήρε το αργυρό στα 100 ελ. ο Βελιάδης

Μετάλλια από Βελιάδη και Τζώρτζη
Όσον αφορά τους υπόλοιπους συλλόγους την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Βελιάδης. Ο αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 ελεύθερο εφήβων με χρόνο 00:52.24, αλλά του άξιζε το χρυσό. Ο Βελιάδης έπεσε μαζί στον τερματισμό με τον Θανάση Ζαφειρόπουλο κι ενώ στον πίνακα είχε αναγραφεί πρώτος, τελικά οι κριτές τον έριξαν στη δεύτερη θέση.
Στην κολύμβηση υπάρχει κανονισμός πως αν δεν μπορούν οι κριτές να βγάλουν ένα χρόνο στον πίνακα, προσθέτουν το λεγόμενο back up στον χρόνο που είναι +40 εκ.. Στον Πατρινό αθλητή, που ανήκει στον Ολυμπιακό Π., όχι μόνο πρόσθεσαν αλλά αφαίρεσαν κιόλας, με συνέπεια ο Βελιάδης να οπισθοχωρήσει δεύτερος.
Επίσης το «δελφίνι» του ΟΕΑ/ΝΑΒ κατέλαβε την 6η θέση στα 100 πρόσθιο εφήβων. Κι εκεί στάθηκε άτυχος, καθώς γλίστρησε στον βατήρα κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, με συνέπεια να χάσει πολύτιμο έδαφος.

: «Χάλκινος» στα 800 ελ. ήταν ο Τζώρτζης

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Γιώργος Τζώρτζης. Ο Βολιώτης, αθλητής που ανήκει στον ΠΑΟΚ, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 ελεύθερο εφήβων, το οποίο ήταν το δεύτερό του στη διοργάνωση.
Από κει και πέρα στα 1500 κορασίδων η Ελευθερία Στάμου του Ολυμπιακού Β. ήταν 6η και η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη του ΝΟΒΑ 8η. Τέλος, στα 800 μέτρα παίδων ο Γιάννης Ρούμπος του Ολυμπιακού Β. κατέλαβε τη 15η θέση και ο Στέλιος Πούλιος της Νίκης την 29η.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το