Πολιτισμός

Γνωρίζοντας τα νησιά των Σποράδων – Διαδραστικά παιχνίδια από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Πάρα πολλά παιδιά από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και όχι μόνο πήραν μέρος προχθές στα διαδραστικά παιχνίδια στον χώρο πάρκιν του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή των παιδιών από όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Βόλου και το Στέκι Παιδιού.

Οι μικροί φίλοι του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, «ταξίδεψαν» στα νησιά των Σποράδων.
Η κ. Δέσποινα Μόσχου, υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, και τη συνεργασία των κ.κ. Αθανασίας Κολοφωτιά, Ελένης Νίκου, Ελένης Νικηφόρου και Αμαλίας Γαλάνη ετοίμασαν την εκδήλωση με τίτλο «Ταξιδεύοντας στις Σποράδες» με τα παιδιά από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, αλλά και αυτά από τα ΚΔΑΠ Προσφυγικών και Βασδέκειο να γνωρίζουν τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο μέσα από παιχνίδι.
Η κ. Δέσποινα Μόσχου ανέφερε πως το ταξίδι έγινε με διαδραστικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία τα παιδιά γνώρισαν τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική παράδοση των νησιών των Σποράδων, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν βιωματικά, να γνωρίσουν και να διερευνήσουν την ιστορία των νησιών των Σποράδων.


«Τα παιδιά μέσα από συγκεκριμένες δράσεις θα καλλιεργήσουν δεξιότητες, συνεργασίες και θα επικοινωνήσουν, ενώ παράλληλα θα ψυχαγωγηθούν» σημείωσε η υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αμπελοκήπων, ενώ πριν την έναρξη της εκδήλωσης καλωσόρισε και τα παιδιά από τα ΚΔΑΠ Προσφυγικών και Βασδέκειο και όσα παρευρέθηκαν.
Να σημειωθεί ότι το 3ο Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας άνοιξε τις πύλες του την περασμένη Δευτέρα, ενώ θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Το Φεστιβάλ αποτελεί μία γιορτή για τα παιδιά, ώστε να χαρούν, να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, να ανταλλάξουν τις ιδέες τους, ενώ σκοπός είναι να προβάλει την παιδική τέχνη ως μορφή έκφρασης των παιδιών και παράλληλα να καταδείξει την απόλυτα επιστημονική, παιδαγωγική και συνάμα ανθρωποκεντρική δουλειά που γίνεται στα ΚΔΑΠ του Δήμου Βόλου.
Στη γιορτή συμμετέχουν πάνω από 800 παιδιά από όλα τα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ (Αμπελοκήπων, Βασδέκειο, Κάτω Λεχωνίων, Νεάπολης, Πορταριάς, Προσφυγικών, ΚΠΑΔμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας) και το Β’ ΚΔΑΠ Βόλου και το Στέκι Παιδιού.
Η έκθεση με έργα των παιδιών που εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 3 μ.μ. – 9 μ.μ. και κάθε Σάββατο 10 π.μ. – 3 μ.μ.
Όπως προαναφέρθηκε η αυλαία του Φεστιβάλ πέφτει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου όπου στις 18.00, στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου «Βασδέκειο», θα παρουσιαστεί το χορευτικό δρώμενο με τίτλο «Ο χώρος αλλιώς – κινούμενα σώματα» και στις 18.30, πάλι στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου «Βασδέκειο», διοργανώνονται αγωνίσματα με τίτλο «Ξεπέρασε τον εαυτό σου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το