Ελλάδα

Γλυφάδα: «Έδιωξαν τον Αιγύπτιο γιατί πήρε θέση στη διαμάχη των αδελφών Καρνέση», λέει φίλος της οικογένειας

Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια Καρνέση φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την απόλυση του 76χρονου δράστη του εγκλήματος στη Γλυφάδα και την απομάκρυνσή του από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί, όπως υποστηρίζει ένας φίλος της οικογένειας.

Ο 76χρονος φέρεται να είχε πάρει θέση υπέρ του ενός αδελφού με αποτέλεσμα η οικογένεια να αποφασίσει να τον παύσει από τα καθήκοντά του και να τον διώξει από το σπίτι που εμένε τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ο φίλος της οικογένειας Καρνέση σε κατάσταση σοκ κάνει λόγο για ένα άτομο που έχασε τον έλεγχο και πήγε στη ναυτιλιακή με πρόθεση να σκοτώσει όσους θεωρούσε υπεύθυνους για την απόλυσή του.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι σκότωσε ήταν Άγιοι άνθρωποι, βοηθούσαν όλο τον κόσμο και αυτοί οι άνθρωποι δεν έπρεπε να φύγουν με αυτόν τον τρόπο. Ο άνθρωπος αυτός ήταν εκτός εαυτού γιατί τσαντίστηκε πάρα πολύ που στην ηλικία που είναι, 75 χρόνων, χωρίς παιδιά, χωρίς γυναίκα, χωρίς τίποτα έμεινε στο δρόμο γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο τον έδιωξαν από την επιχείρηση μετά από 33 χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός θεώρησε υπαίτιους αυτούς που σκότωσε. Δεν πήγε να σκοτώσει κανέναν άλλο παρά μόνο όσους κατά τη γνώμη του υπαίτιους.

Αυτό είναι έγκλημα τεράστιο. Γιατί ήταν κολλητός και πήγε μαζί με τον κύριο Σπύρο, ο οποίος είναι το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας και αυτή η εταιρεία έχει οικονομική διαμάχη εδώ και χρόνια με τον κύριο Σπύρο και είναι στα Δικαστήρια. Και αυτός πήγε υπέρ του κυρίου Σπύρου. Και για εμένα, το θεώρησαν αυτό ότι δεν ήταν καθόλου σωστό και μετά από 33 χρόνια τον έδιωξαν και τον έβγαλαν από το σπίτι, τον πέταξαν στο δρόμο. Το θεώρησε, κατά τη γνώμη του, αχαριστία γιατί ήταν ο επιστάτης, αυτός που προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο. Έκανε τα πάντα» λέει ο φίλος της οικογένειας Καρνέση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο δράστης μέχρι την Πέμπτη έμενε στους Πεταλιούς. Εργαζόταν για πάνω από 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα, όσο και στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι των Πεταλιών, όπου ήταν ο επιστάτης για λογαριασμό του Σπύρου Καρνέση. Στη συνέχεια και επί σειρά ετών φρόντιζε τη μητέρα των τριών αδελφών Καρνέση. Άνθρωπος εμπιστοσύνης, είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί, ενώ ήταν γνωστός ως Άρης, τόσο στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, όσο και στην επιχείρηση.

Πρώτη σκότωσε τη Μ. Καρνέση στον πρώτο όροφο της εταιρείας, μετά τον Βλασσάκη στον ημιώροφο και στο τέλος τον καπετάνιο επίσης στον ημιώροφο. Χρησιμοποίησε και την καραμπίνα και το περίστροφο για να τους σκοτώσεο.
Γλυφάδα: «Τον έδιωξαν από το σπίτι γιατί πήρε θέση στη διαμάχη των δύο πλευρών»

«Θα τους σκοτώσω» φώναζε στην εταιρεία ο Αιγύπτιος

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από την καραμπίνα που χρησιμοποίησε το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα ο 76χρονος Αιγύπτιος για να σκοτώσει την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, Αντώνη Βλασσάκη και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Σύμφωνα με πληροφορίς πρόκειται για επαναληπτική καραμπίνα

Όσον αφορά το τι όπλισε το χέρι του 76χρονου Αντέλ Αριστείδη, όπως είχε βαπτιστεί, Ελ Μπουράυ, γεννημένου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου -του «Άρη», όπως τον φώναζαν όσοι τον γνώριζαν, οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι φώναζε «θα τους σκοτώσω, γιατί τόλμησαν να με βγάλουν από το σπίτι μου».

Όπως έγινε γνωστό, ο δολοφόνος και αυτόχειρας Αιγύπτιος εργαζόταν ως επιστάτης των σπιτιών της οικογένειας Καρνέση επί δεκαετίες και ήταν άτομο της εμπιστοσύνης τους.

Καθώς φαίνεται, στον δράστη είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια Καρνέση ένα σπίτι στη Γλυφάδα, για να μένει, όταν ερχόταν στην Αθήνα. Ωστόσο, καθώς η Μαρία και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν πιθανότατα ξεκαθαρίσει τα ιδιοκτησιακά με τον αδερφό τους, Σπύρο, ζήτησαν από τον «Άρη» να μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει στη Γλυφάδα και να φύγει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αιγύπτιος «τρελάθηκε», πήρε καραμπίνα και περίστροφο (άγνωστο παραμένει, προς το παρόν, πώς και από πού βρήκε τον οπλισμό) και εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή, αποφασισμένος να σκοτώσει συγκεκριμένα πρόσωπα: τη Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη, που όντως έπεσαν νεκροί, λίγο μετά, από τις σφαίρες του.

Λίγο μετά, βρέθηκε νεκρός από το ίδιο του το χέρι στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής κάποιο σημείωμα.

Ο έντονος διαπληκτισμός πριν το τριπλό φονικό

Κατά πληροφορίες που έγιναν νωρίτερα γνωστές, έντονος διαπληκτισμός του 76χρονου Αιγύπτιου με τη Μαρία Καρνέση προηγήθηκε του μακελειού στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα. Ο 76χρονος «Αρης» πήγε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία αποφασισμένος να ζητήσει δεύτερη ευκαιρία για να πάρει πίσω τη δουλειά του, έχοντας όμως, την καραμπίνα και το περίστροφο στο αυτοκίνητό του.

Κατάφερε να φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο με τη Μαρία Καρνέση και ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η εφοπλίστρια, που είναι ένα από τα θύματα του 76χρονου, του ζήτησε επιτακτικά, σε έντονο ύφος να φύγει από το γραφείο της. Τότε, ο Αιγύπτιος, που εργαζόταν για περίπου 40 χρόνια στην οικογένεια Καρνέση, κατέβηκε στο αυτοκίνητό του, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε αποφασισμένος να σκορπίσει τον θάνατο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα, ο Αιγύπτιος στην ερώτησή του πού πηγαινε, απάντησε «να ξεκαθαρίσω με τα αφεντικά», όμως, δεν έκανε λόγο για όπλο: Ο 76χρονος πήγε αποφασισμένος να «ξεκαθαρίσει», κι όταν δεν πήρε αυτό που ήθελε, τότε επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και πήρε την καραμπίνα.

 

 

Είχε πρόσβαση σε όλα τα σπίτια

Ο 76χρονος ήταν για χρόνια ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο εργαζόμενος, αλλά και φροντιστής των κατοικιών των μελών, ενώ είχε αναλάβει και τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας της οικογένειας.

Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. Μέσα σε μία από αυτές του είχε παραχωρηθεί χώρος για να διαμένει.

Πρόσφατα, οι δύο αδελφές του ανακοίνωσαν ότι απολύεται. Ο Άρης θεώρησε άδικη την απόλυση. Κανείς όμως δεν περίμενε την αντίδρασή του. Πήγε στη ναυτιλιακή εταιρεία και αφού σκότωσε τα «αφεντικά» του, όπως τα χαρακτήρισε, αυτοκτόνησε.

 

«Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπός τους»

Ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος της οικογένειας, όπως επιβεβαίωσε στο Mega και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλαγκός.

««Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ», είπε, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί.

«Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλαγκό, ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, που δεν έφερνε αντιρρήσεις και εκτελούσε όλες τις δουλειές που του ανέθεταν. «Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος», πρόσθεσε.

«Ήρθα να ξεκαθαρίσουμε λογαριασμούς»

Ο 76χρονος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και να σκοτωθεί όταν κρατώντας μία καραμπίνα, άρχισε να παίρνει ζωές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης λίγο πριν ανοίξει πυρ φέρεται να είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη της εταιρείας πως «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε λογαριασμούς».

Έφθασε στην επιχείρηση λίγο μετά τις 10.00 το πρωί χθες με ένα ασημί Νιssan X-trail και, σύμφωνα με αναφορές, είπε στον φύλακα, σε ήρεμο τόνο, πως ήρθε προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες. Στάθμευσε το όχημα στο υπόγειο και, μέσω του κλιμακοστασίου, ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου βρέθηκε ενώπιον των θυμάτων του. Εκεί έγινε ο καβγάς και ο Αιγύπτιος επέστρεψε στο υπόγειο, πήρε την καραμπίνα του και αφαίρεσε τρεις ζωές. Στη συνέχεια έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μαρία Καρνέση δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και στο στήθος, ο γαμπρός της στο κεφάλι και ο καπετάνιος στον ώμο.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το