Κόσμος

Γκορμπατσόφ: Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που σε άρθρο του στο περιοδικό Time αναφέρει ότι ο κόσμος φαίνεται σαν να προετοιμάζεται για πόλεμο.

Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης κάνει λόγο για μια πυρηνική απειλή που μοιάζει «πραγματική» και υπογραμμίζει πως η «απόλυτη προτεραιότητα» σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να είναι η καταστροφή των όπλων.
«Κανένα πρόβλημα δεν επείγει περισσότερο αυτή τη στιγμή από τη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και τα όπλα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η κατάσταση είναι υπερβολικά επικίνδυνη» γράφει ο Γκορμπατσόφ, καλώντας, παράλληλα τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστούν για να μειωθούν τα πυρηνικά όπλα ανά τον κόσμο.
Τονίζει δε, ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις κινήσεις για ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πυρηνικής απειλής.
«Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες ακούγονται όλο και περισσότερο έτοιμοι για πόλεμο με τους σχολιαστές και τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην “πολεμοχαρή χορωδία”. Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο» καταλήγει λέγοντας ο Γκορμπατσόφ.

Πηγή: Έθνος

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το