Πολιτισμός

Με Γιώτα Νέγκα και Χριστόφορο Ζαραλίκο το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο το Σεπτέμβρη

«100 χρόνια απ’ τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο “Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς”. (Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι)». Με αυτό το σύνθημα ξεκινησε το ταξίδι του το  νεολαιίστικο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», που στο Βόλο θα γίνει το Σεπτέμβριο.
Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Θεσσαλία θα πραγματοποιηθούν:
 Στην Καρδίτσα το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στο προαύλιο του 1ου Λυκείου (απέναντι από το Παυσίλυπο). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση, μουσικά σχήματα, πολιτική ομιλία, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπο κ.α.
 Στα Τρίκαλα την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στο Μύλο Ματσόπολου. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.
 Στο Βόλο την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Ρήγα Φεραίου. Στις 15 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Στις 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την Γιώτα Νέγκα.
 Οι εκδηλώσεις της Θεσσαλίας θα κορυφωθούν στη Λάρισα την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στην Κοίτη του Πηνειού. Στις 15 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Ενώ στις 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η Ελένη Μπέλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Imam Baildi.
Σε όλα τα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δραστηριότητες, αφιερώματα, θα παίξουν τοπικά μουσικά σχήματα, θα υπάρχουν επίσης εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος κ.α. Είδη διακινείται το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του Φεστιβάλ από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την περιοχή και μπορούν όλοι να το προμηθευτούν.
12/7/2017

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το