Πολιτισμός

Γιορτή Κερασιού στον Άγιο Λαυρέντιο

Ο μήνας Ιούνιος, είναι ο μήνας των κερασιών για τον Άγιο Λαυρέντιο και για πολλά ακόμη χωριά του Πηλίου. Στον Άγιο Λαυρέντιο, ωστόσο η συγκομιδή αυτή τιμήθηκε και τιμάται για πάνω από 40 χρόνια με προσήλωση κι ενθουσιασμό από όλους τους συλλογικούς φορείς, που προέκυψαν κατά το πέρασμα των χρόνων. Η δυναμική της παραγωγής, σε αλλοτινές εποχές, ξεπερνούσε τα όρια της περιοχής και υποσχόταν μια σοβαρή οικονομική βοήθεια προς τις αγροτικές οικογένειες του τόπου. Γιόρταζαν οι άνθρωποι το καλοκαιρινό τους φρούτο, το οποίο τους βιοπόριζε μέχρι το φθινόπωρο. Σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στην αγροτική παραγωγή και στη δυναμική των ημιορεινών περιοχών, εκείνο που δεν άλλαξε, είναι η ταύτιση με τη χαρά της γιορτής και με τον ενθουσιασμό της έναρξης του καλοκαιριού.
Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου θα υποδεχθεί και φέτος, σ’ αυτόν τον εορτασμό, ντόπιους και επισκέπτες το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Τον εορτασμό θα συνοδεύσουν μουσικά οι: Κώστας Τσεκούρας, τραγούδι, Μιχάλης Καραμούτης, κλαρίνο, Τρύφωνας Καρατζιώλης, βιολί, Γιώργος Παρασκευάς, λαούτο, Απόστολος Κανδήλας, κρουστά.
Θα συμμετέχουν επίσης οι χορευτικές ομάδες του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγίου Λαυρεντίου, της Ένωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας και της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου «Το Αρκάδι».
Θα διατίθενται φρέσκα κεράσια και γλυκό κέρασμα από τον Σύλλογο.

«Ευχαριστούμε θερμά τις παρασκευάστριες του γλυκού, τους παραγωγούς που διαθέτουν μέρος της σοδειάς τους κι όσες κι όσους βοηθούν όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς και με ζήλο για την πραγματοποίηση της γιορτής. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα καταστήματα της κεντρικής πλατείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Δημιουργικό αφίσας: Μέλλω Λουάρη. Διοργάνωση: Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου. Συνδιοργάνωση: ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με την υποστήριξη των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου.
Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών παρατίθενται οι επωνυμίες και τα τηλέφωνα των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας: «Βασιλικός και Δυόσμος» (εστιατόριο) 6937050473, «Platanus Orientalis» (μεζεδοπωλείο) 2428096692 – 6975609642, «Το Τρίπορτο» (εστιατόριο) 2428096590 – 6947693030, «Maneru bar» (wine bar) 6975367807, «Ήρθαμε και Δέσαμε» (καφές-snacks-γλυκά) 2428096334.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το