Κόσμος

Γεύμα επιπέδου Michelin… στις παρυφές του Διαστήματος – Στις €10.000 η προκράτηση

Ένα γεύμα επιπέδου Michelin στις «παρυφές του Διαστήματος» θα μπορούν μέσα στο επόμενο έτος να απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι, αν η γαλλική εταιρεία Zephalto που «σκαρφίστηκε» τη συγκεκριμένη ιδέα, φτάσει στην υλοποίησή της.

Η εταιρεία υπηρεσιών διαστημικού τουρισμού, η οποία ιδρύθηκε από έναν πρώην ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ονόματι Vincent Farret d’Astiès, προχωράει, επί του παρόντος, σε «προκατήσεις θέσεων» ενόψει των σχεδιαζόμενων διαστημικών ταξιδιών, που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνονται σε μια εκδικά διαμορφωμένη κάψουλα με την ονομασία «Celeste», η οποία θα είναι προσαρτημένη σε ένα αερόστατο.

Η κάψουλα θα ανεβαίνει σε ύψος 25 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, επιτρέποντας στους επισκέπτες να θαυμάσουν την καμπυλότητα του πλανήτη, ενώ παράλληλα με τη μοναδική θέα, θα μπορούν να απολαμβάνουν και ένα ξεχωριστό γεύμα.

Στα €10.000 η προκράτηση, στα €120.000 το πλήρες ταξίδι

Οι προκρατήσεις κοστίζουν 10.000 ευρώ ανά άτομο, ενώ το συνολικό κόστος για ένα ταξίδι με την «Celeste» ανέρχεται σε 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της Zephalto στο CNN Travel, οι θέσεις για τις πτήσεις που θα γίνουν από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 έχουν ήδη εξαντληθεί, και τώρα γίνονται προκρατήσεις για τα μέσα του 2025 και μετά.

Βάσει προδιαγραφών, η «Celeste» θα μπορεί μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους, θα φτάνει στο μέγιστο υψόμετρο μέσα σε 90 λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα αιωρείται πάνω από τη Γη για τρεις ώρες.

Ο Farret d’Astiès δήλωσε στο CNN Travel ότι ενώ οι επιλογές φαγητού και ποτού της «Celeste» θα είναι πολυτελείς, αναφέροντας πως «η θέα και το συνολικό ταξίδι παραμένουν το κεντρικό σημείο εστίασης της προσφοράς, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εκτιμήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του περιβάλλοντος στο οποίο θα βρίσκονται».

Παράλληλα, παρομοιάζει την ατμόσφαιρα μέσα στην κάψουλα με αυτή που επικρατεί όταν ταξιδεύει κάποιος με αεροπλάνο. «Η διαφορά βρίσκεται στην πιο απίστευτη θέα και την πολυτελή ατμόσφαιρα» πρόσθεσε. Το εσωτερικό της κάψουλας σχεδιάζεται επί του παρόντος από τον Γάλλο σχεδιαστή Joseph Dirand. Τα σχέδια δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η Zephalto υπόσχεται ότι θα αποπνέουν «γαλλική ευγένεια και τεχνογνωσία».

Οι προδιαγραφές για τους σεφ – Έχουν γίνει τρεις δοκιμαστικές πτήσεις

Αν και οι μελλοντικοί σεφ της Celeste δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η ιδέα είναι ότι θα υπάρχει μια εναλλαγή από γαστρονομικούς δασκάλους που θα έχουν την ελευθερία να επιλέγουν τι θα υπάρχει στο μενού. Η Zephalto επιθυμεί «οι σεφ είναι σε θέση να υλοποιήσουν τις δημιουργικές τους ιδέες για να προσφέρουν κάτι εκλεπτυσμένο και ανεβασμένο».

Η εταιρεία ανέφερε, επίσης, ότι συνεργάζεται στενά με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία CNES για το συγκεκριμένο έργο. Ακόμη, τονίζει ότι το αερόστατο, το οποίο θα τροφοδοτείται με ήλιο, θα πρέπει να έχει τις ίδιες πιστοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) με αυτές ενός εμπορικού αεροσκάφους.

Η Zephalto πρόσθεσε ότι έχει ήδη ολοκληρώσει τρεις πιλοτικές δοκιμαστικές πτήσεις, ενώ άλλη μία έχει προγραμματιστεί για αργότερα φέτος. Οι πτήσεις θα είναι ανοικτές σε άτομα όλων των ηλικιών και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εκπαίδευση.

Προς το παρόν, η «Celeste» έχει προγραμματιστεί να «απογειωθεί» από τη Γαλλία, όμως η Zephalto ελπίζει να της δώσει διεθνή υπόσταση μέσα στα επόμενα χρόνια.

Φωτογραφίες: Zephalto
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το