Τοπικά

Γάμοι στις θαλάσσιες σπηλιές του Βένετου

gamos

Μπροστά στο φυσικό κάλλος των θαλάσσιων σπηλιών του Βένετου και μέσα στη μυστηριακή τους ατμόσφαιρα, νέα ζευγάρια πλέουν ανάμεσα στα μεγάλα ανοίγματα των βράχων τους, με σκοπό να ενωθούν μέσα σε αυτές με δεσμούς ισχυρούς, δεσμούς γάμου, καταθέτοντας όρκους πίστης και αφοσίωσης.
Το υπέροχο τοπίο που δημιουργούν οι σπηλιές στο Βένετο, οι οποίες βρίσκονται στα όρια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, όπου το μπλε του Αιγαίου χάνεται στα μεγάλα ανοίγματα των βράχων τους, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης, ζευγαριών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν έναν γάμο διαφορετικό από τα τετριμμένα και παράλληλα να προσφέρουν στους καλεσμένους τους μοναδικές εμπειρίες, μέσα στην ομορφιά των θαλάσσιων σπηλιών, όπου μπορούν με το πέρας του μυστηρίου, να κολυμπήσουν στα καθαρά νερά τους, να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους και να απολαύσουν μια γαμήλια γιορτή που δεν έχουν ξαναζήσει.
Όλα ξεκίνησαν από ένα μύθο αυτόν του γάμου των μυθολογικών ηρώων Θέτιδας και Πηλέα, γονιών του Αχιλλέα, όπου λέγεται ότι έγινε σε θαλάσσιες σπηλιές της περιοχής του Πηλίου (το όρος Πήλιον πήρε επίσης το όνομά του από το μυθικό πρόσωπο του Πηλέα).
Η ιδέα γεννήθηκε από επαγγελματίες εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή, παρακινούμενους από τη συνεχώς αυξανόμενη τάση που υπάρχει στη χώρα μας γενικά, να τελούνται γάμοι κυρίως από ξένους τουρίστες, σε ελληνικά νησιά, με κορυφαία επιλογή τους τη Σαντορίνη.
Η ερώτηση που τέθηκε ήταν «γιατί όχι και στις σπηλιές του Βένετου»; Καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός πλούσιου σε ομορφιά φυσικού περιβάλλοντος, συν το στοιχείο της μοναδικότητας των μεγάλων σπηλιών στη θάλασσα, όπου άνετα μπορούν να πλεύσουν μέσα σε αυτές και να περιηγηθούν στους χώρους τους, τρία με τέσσερα σκάφη.
Ο σχηματισμός τους δε, είναι εντυπωσιακός και έχει τη γοητεία της η είσοδος μέσα σε αυτές, όταν ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε μια πανδαισία χρωμάτων που δίνει το φως της ημέρας όταν περνά μέσα από ανοίγματα στην οροφή τους, και τα οποία λειτουργούν ως φυσικοί φεγγίτες.
Μάλιστα στις τελετές που έγιναν μέχρι σήμερα, αναρριχητές σκαρφάλωσαν στους βράχους για να ρίξουν μέσα στις σπηλιές, από τα ανοίγματά τους, ροδοπέταλα στα ζευγάρια που βρίσκονταν σε σκάφος μέσα σε αυτές.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Ντάγκα, οργανωτή δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, οι πολιτικοί γάμοι πραγματοποιούνται από τον Δήμο Αγιάς, στο λιμάνι του Αγιοκάμπου και έπειτα γίνεται η μετάβαση στις θαλάσσιες σπηλιές, όπου τα ζευγάρια δίνουν τους όρκους τους με μάρτυρες όλους τους καλεσμένους τους, οι οποίοι επίσης ακολουθούν με σκάφη.
Έχει τύχει μετά την τελετή, ζευγάρια και καλεσμένοι να απολαμβάνουν κολυμπώντας τα γαλαζοπράσινα νερά μέσα στις σπηλιές, να ανοίγουν σαμπάνιες και να προσφέρουν εδέσματα μέσα στα σκάφη, γιορτάζοντας την ιδιαιτερότητα της σημαντικής στιγμής των δύο νιόπαντρων.
Το ερώτημα, γιατί όχι γάμοι και στο Βένετο, έχει ήδη απαντηθεί, από νέους που το τόλμησαν και η πρόκληση είναι ακόμη εκεί… για όσους αγαπούν τη θάλασσα.
Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το