Τοπικά

Γ. Ξηραδάκης: Η προσπάθεια για την αναδιάρθρωση της χώρας πρέπει να ξεκινήσει από την καρδιά της Ευρώπης

“Πιστεύω ακράδαντα ότι η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας θα πρέπει να ξεκινήσει από την καρδιά της Ευρώπης της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο μέλος λαμβάνοντας ενεργά μέρος στη διαδικασία λήψης των κρίσιμων αποφάσεων που έρχονται για τη δημιουργία της Ευρώπης των παιδιών μας και των εγγονιών μας” τόνισε σήμερα από τον Βόλο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ξηραδάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Ξηραδάκης ανέφερε πως βρίσκεται στη θέση του υποψηφίου γιατί βιώνει και αυτός τα ίδια προβλήματα με τους πολίτες.  “Και γιατί κουράστηκα να συναντώ συνεχώς γύρω μου ανθρώπους που μου προσφέρουν απλόχερα υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Εμείς οι άνθρωποι της αγοράς δεν έχουμε ανάγκη από λόγια και υποσχέσεις, αλλά από απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η προσωπική μου πορεία είναι μια πορεία με αποτέλεσμα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε πως η απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά, είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και έχοντας πλήρη συνείδηση της τιτάνιας προσπάθειας που απαιτείται από όλους για να επανέρθει η χώρα σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης.
“Μετά από μία πορεία υπηρεσίας 30 ετών στο χώρο της θάλασσας από διάφορα πόστα και θέσεις ευθύνης, στα 55 χρόνια μου πλέον, είμαι σίγουρός ότι μπορώ να προσφέρω στη χώρα μου, και εφόσον με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας, από τη θέση του Ευρωβουλευτή”.

O κ. Ξηραδάκης  επισήμανε πως στην Ελλάδα υπάρχει γραφειοκρατία και έλλειμμα πολιτικής που σημαίνει πως υπάρχει και έλλειμμα σχεδιασμού. “Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να επιχειρήσεις. Για να αλλάξουν όλα αυτά χρειάζεται πρόγραμμα” .

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως καθ΄όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας προσπάθησε να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της μεγαλύτερης οικονομικής βιομηχανίας του τόπου μας, της ναυτιλίας που αποτελεί όχι μόνο καύχημα για την Ελλάδα αλλά και παράδειγμα για τις παγκόσμιες οικονομίες.

“Η αγάπη μου για τη ναυτιλία και για τους ανθρώπους του «επιχειρείν» γενικότερα με οδήγησε να λάβω μια δύσκολη και τολμηρή για εμένα απόφαση. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
1) Δυσκολία χρηματοδότησης των μικρών και μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων
2) Ανασχέτιση της ανάκαμψης εξαιτίας του ανεπαρκούς μετασχηματισμού του παραγωγικού προτύπου της χώρας
3) Γραφειοκρατική γάγγραινα που συντρίβει κυριολεκτικά κάθε προσπάθεια δημιουργίας
4) Επίμονες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και οι δυσχέρειες στην αντιμετώπισή τους
5) Έλλειψη σύγχρονου θεσμικού πλαισίου που χρειάζεται η ελληνική αγορά
Γνωρίζω με λίγα λόγια τις δυσκολίες σας, τις αγωνίες και τις δυσκολίες σας που αντιμετωπίζετε σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον.

Στις 26 Μαΐου με τη δική σας ψήφο, η ΝΔ θα σημειώσει ένα ισχυρό χτύπημα στις δυνάμεις του λαϊκισμού που διώχνουν επενδύσεις από τον τόπο μας, που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος και τη διεθνή εικόνα της παρτίδας μας και με τις επικίνδυνες παλινωδίες τους έχουν οδηγήσει τους νέους μας στο εξωτερικό και έχουν υποσκάψει το μέλλον όλων μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το