Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Κουρέτα στον Βόλο (photos)

Παρουσία μελών και φίλων του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα στον Βόλο.

Ο κ. Κουρέτας δήλωσε πως ο λόγος που δημιουργήθηκε η  «Πρωτοβουλία» είναι για προβάλει ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Για εμάς το όραμα είναι αναπτυξιακές δράσεις που αφορούν την αγροδιατροφή, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το περιβάλλον.  Υπάρχουν πολλά χρήματα από το περιφερειακό πρόγραμμα που δεν απορροφήθηκαν και εμείς θα φροντίσουμε να τα αξιοποιήσουμε για να δώσουν πραγματική ανάπτυξη στη Θεσσαλία και όχι την επίπλαστη, που φαίνεται αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος ανέφερε πως στη Μαγνησία θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα καθώς δεν αξιοποιήθηκε το πρόγραμμα ανάπτυξης.  «Υπάρχει από το 2015 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης από 60 επιστήμονες και δεν αξιοποιήθηκε.  Η αγροτική παραγωγή και η αγροδιατροφή -πρωτογενής και δευτερογενής- στη Θεσσαλία παράγει το 30% του ΑΕΠ.  Γι΄αυτό μας δόθηκαν τα χρήματα αλλά δεν τα κάναμε απολύτως τίποτα.  Η προστιθέμενη αξία από τους δρόμους, που αναφέρει ο κ. Αγοραστός είναι  2 και από αυτά που λέμε εμείς είναι 9.  Το δικό μας όραμα είναι διαφορετικό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρέτας σημείωσε πως ο στόχος του για τη Μαγνησία είναι το περιβάλλον ενώ τη Δευτέρα ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία» θα πραγματοποιήσει, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Βόλο ,  ομιλία – ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την ‘’Περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη χρήση RDF, Οι περιβαλλοντικοί ρύποι από την καύση,απειλές για την υγεία’’.

«Για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα του αέρα που αναπνέει ο Βολιώτης, είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε.  Αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα βήματα που θα τα παρουσιάσουμε τη Δευτέρα στην εκδήλωση, στο ΤΕΕ Μαγνησίας.  Πρόκειται για ένα θέμα που το συζητάει όλη η υφήλιος και το έχει ως παράδειγμα προς αποφυγήν.  Ο Βόλος είναι 80% πάνω από το όριο ασφαλείας για τη ρύπανση των επικίνδυνων μικροσωματιδίων για την υγεία του ανθρώπου» .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το