Τοπικά

Φυτεύτηκαν δέντρα στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Αλοννήσου

Ο προαύλειος χώρος του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζεται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αλοννήσου θα αλλάξει όψη και αυτό καθώς φυτεύτηκαν δέντρα που θα ομορφύνουν τον περιβάλλοντα χώρο. Στον χώρο του σχολείου υπήρχαν ευκάλυπτοι, ωστόσο πριν λίγες ημέρες κάποια από τα δέντρα κρίθηκαν άρρωστα αλλά και επικίνδυνα.
Οι ευκάλυπτοι απομακρύνθηκαν από το προαύλιο του σχολείου πριν από μία εβδομάδα. Ωστόσο άμεσα εφαρμόστηκε η αρχή της αντιστάθμισης και στον χώρο δεν φυτεύτηκαν μόνο όσα αφαιρέθηκαν αλλά συνολικά 22 δέντρα. Πρόκειται για δέκα ελιές, πέντε μουριές, πέντε πορτοκαλιές και δύο ροδιές που φυτεύτηκαν την Πέμπτη στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου. Η πρόταση για τη φύτευση των δέντρων στο σχολείο, έγινε από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου του Δήμου Αλοννήσου και μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Φλωρούς. Η πρότασή του συζητήθηκε από την Επιτροπή και εγκρίθηκε και έγινε άμεσα η δενδροφύτευση με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας του σχολείου.

Τροποποίηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου
Mε θέμα την πρώτη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του τρέχοντος έτους συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλοννήσου. Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση, παρίσταται η ανάγκη για τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος προκειμένου να περιληφθούν προμήθειες μέσω της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Επίσης συμπεριλήφθηκαν μελέτες, μέσω της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ αλλά και προμήθειες, μεταφορά πινακίδων (σήμανσης οδών, μονοπατιών, πληροφοριακών, καθρεπτών κ.λπ.). Ακόμη στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλήφθηκαν οι μελέτες για την υλοποίηση των λιμενικών έργων για τις ανάγκες λειτουργίας του ΚΕΕΚ Αλοννήσου αλλά και μελέτη για την ανανέωση των περιβαλλοντικών ορών δύο έργων. Πρόκειται για τη «Λιμνοδεξαμενή στη θέση Καστανιά» και τα «Έργα ύδρευσης Αλοννήσου». Παράλληλα, με την πρώτη τροποποίηση μειώθηκαν και καταργήθηκαν κωδικοί που αφορούν μελέτες και προμήθειες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το