Πολιτισμός

Φωτογραφικό ταξίδι στη Μαδαγασκάρη

 

Με την καλή χρονιά, ο φωτογραφικός χειμώνας είναι ξανά εδώ, στον Βόλο και στη Λέσχη Αποστράτων Αεροπορίας (Τοπάλη 35, 1ος όροφος). Τον μήνα αυτό θα μας ταξιδέψει ξανά στην Αφρική. Θα μας φέρει στη Μαδαγασκάρη, στο 4ο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, ανατολικά της μαύρης ηπείρου και θα μας περιφέρει στις απέραντες σαβάνες στα τροπικά δάση και τα εξωτικά νησιά.
Ένα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι στη μοναδική φύση της Μαδαγασκάρης, ένα ταξίδι θαυμασμού, ένα ταξίδι στον χώρο με τόσες διαφορετικές όψεις, ένα ταξίδι με πολύ χρώμα θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στη Λέσχη Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και μέλος της Λέσχης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Παύλος Καρανίκος.
Η Μαδαγασκάρη θα κατοικηθεί Μαλέσιους και Ινδονήσους που θα φθάσουν από τη θάλασσα, από τα ανατολικά και από φυλές Μπαντού που θα έρθουν από βορειοδυτικά και θα εδραιωθούν στο νησί ανατολικά και δυτικά αντίστοιχα, περίπου το 400 – 600 μ.Χ., τον 9ο αιώνα θα έρθουν οι πρώτοι Άραβες που θα φέρουν εμπόριο, τη γνώση και τη γραφή. Στο πέρασμα των αιώνων δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη εξέλιξη μέχρι να έρθουν οι ευρωπαίοι στις αρχές του 16ου αιώνα, με πρώτους τους Πορτογάλους. Από τους Ευρωπαίους θα πάρουν όπλα και θα αρχίσουν τους πολέμους. Στο τέλος του 18ου αιώνα θα δημιουργηθεί το πρώτο ενιαίο βασίλειο κάτω από την ηγεσία της φυλής Μερίνα, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Οι Γάλλοι θα έρθουν και θα κατακτήσουν τη χώρα το 1885 και θα μείνουν μέχρι το 1958. Θα αφήσουν πίσω τη γλώσσα, τη λατινική γραφή, τα τραίνα και τη θρησκεία. Η ανεξαρτησία της Νήσου θα περάσει καλές και κακές εποχές, με τη δημοκρατία να μην έχει πλήρως εδραιωθεί.
Στο ταξίδι αυτό, ξεκινάμε από την περιοχή του τροπικού δάσους για να θαυμάσουμε τους λεμούριους ίντρι και Σίφακα και πολλούς χαμελαίοντες. Η συνέχεια θα μας φέρει νοτιοδυτικά στην πόλη Τουλεάρ, όπου θα δούμε ένα φυσικό δάσος μπαομπάμπ. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τον κεντρικό κορμό του νησιού, όπου θα διασχίσουμε χωριά και μικρές πόλεις, θα δούμε τους πέτρινους σχηματισμούς του πάρκου Ίσαλο, ορυχείο ζαφειριών, πάρκο με τους δακτυλιδωτούς λεμούριους, την πόλη της μάθησης Φιαναραντσόα, τη λουτρόπολη Αντσιραμπέ, την παραποτάμια πόλη του Μιαντριβάζο και θα καταλήξουμε στη Μοροντάβα για να περπατήσουμε στη λεωφόρο των Μπαομπάμπ. Επόμενος σταθμός η πρωτεύουσα Ανταναναρίβο με τους λόφους, τις αγορές και τα παλάτια της. Η περιοδεία μας θα κλείσει με την ανάπαυσή μας στο θέρετρο το Νόσυ Μπε. Η θέαση όλων αυτών θα μας ενθουσιάσει και θα μας εντυπωσιάσει.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το