Τοπικά

Φωτογραφίες που “ενοχοποιούν” την ΑΓΕΤ για την οσμή καμένου πλαστικού στον Βόλο κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών

Έγγραφη καταγγελία για την έντονη οσμή καμένου πλαστικού που επικράτησε στην πόλη του Βόλου την περασμένη Πέμπτη, κατέθεσε σήμερα στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών. Μέλη της Επιτροπής μετέβησαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και υπέβαλλαν την καταγγελία μαζί με φωτογραφίες που, σύμφωνα με την Επιτροπή, καταδεικνύουν την πηγή της ρύπανσης.

“Το πρωί της περασμένης Πέμπτης δεχθήκαμε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, email και μηνύματα στο Facebook της Επιτροπής για έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού. Μάλιστα ήρθαν και φωτογραφίες που υποδείκνυαν την πηγή της ρύπανσης”, δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μάρκος Βαξεβανόπουλος.
Όπως σημείωσε, την ίδια μέρα μέλη της Επιτροπής μετέβησαν στη Γορίτσα και τράβηξαν βίντεο και φωτογραφίες, τις οποίες σήμερα κατέθεσαν στην κ. Κολυνδρίνη ζητώντας να δράσει άμεσα.

“Με βάση αυτά τα έγγραφα θα ήταν καλό ο νομικός κόσμος και η δικαιοσύνη να δράσει αυτεπάγγελτα, να πάρει το συγκεκριμένο έγγραφο από την Περιφέρεια και να δει τι ακριβώς γίνεται στην πόλη μας.
Αυτό που σημειώνουμε στην καταγγελία μας είναι ότι τις συγκεκριμένες ώρες που υπήρχε αυτή η ρύπανση -οπτική και η μυρωδιά καμένου πλαστικού- το online σύστημα της ΑΓΕΤ έδειχνε σχεδόν μηδενικούς ρύπους. Όλα αυτά τα καταθέσαμε και ελπίζουμε σε άμεση διερεύνηση. Ήρθε φωτογραφία από το πλοίο που έφευγε για Σκιάθο, από το λιμάνι του Βόλου, από την Γορίτσα που έδειχναν ότι όλη αυτή η μάζα των αέριων ρύπων είχαν πηγή δύο φουγάρα της ΑΓΕΤ. Για τη συγκεκριμένη ημέρα υπάρχει απευθείας σύνδεση της ρύπανσης με το εργοστάσιο, την οποία πρέπει να στοιχειοθετήσει η Περιφέρεια και να δράσει ανάλογα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαξεβανόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες πολιτών που αφορούν την περιοχή του ΧΥΤΑ και την περιοχή της Χαλυβουργίας, αλλά οι καταγγελίες αυτές δεν αφορούν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το