Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Κάτοικος φιλοξενεί στο σπίτι της εγκυμονούσες τουρίστριες – «Δεν υπήρχε καμία οργάνωση»

Για έλλειψη οργανωμένου σχεδίου εκκένωσης των περιοχών που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την καταστροφική πυρκαγιά της Ρόδου, μίλησε στο OPEN και στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» κάτοικος του νησιού, η οποία φιλοξενεί στο σπίτι της δύο εγκυμονούσες γυναίκες από την Ιταλία, οι οποίες έκαναν τις διακοπές τους στο νησί καθώς και τους συντρόφους τους.

«Πήγαμε στο σχολείο που φιλοξενείται αρκετός πληθυσμός και αναγκαστικά έπρεπε να διαλέξουμε. Δεν γινόταν να τους φιλοξενήσουμε όλους, οπότε πήγαμε στις πιο “επείγουσες¨ καταστάσεις”», σημείωσε αρχικά η κάτοικος και πρόσθεσε: «Όλο το χωριό φιλοξενεί αρκετό πληθυσμό, κυρίως από τη νότια Ρόδο, από τα χωριά και τα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε είτε παρέχοντας στέγη είτε φαγητό».

Επικρατούσε ένας πανικός και δεν υπήρχε καμία οργάνωση
Στη συνέχεια περιέγραψε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο και μίλησε για έλλειψη οργάνωσης από τις Αρχές. «Έχουν βάλει πολύ κόσμο να στεγάζεται σε σχολεία και σε γήπεδα. Ηλικιωμένοι έχουν χάσει τα σπίτια τους, έχει καεί ολόκληρο χωριό, έχουν καεί επιχειρήσεις και ξενοδοχεία αλλά κανείς δεν νοιάζεται», σημείωσε.

«Οι άνθρωποι μας ευχαριστούν πολύ που τους βοηθάμε αλλά αυτό δεν αναιρεί την κατάσταση. Χθες δεν υπήρχε κανένα σχέδιο εκκένωσης. Όλοι ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν ήξεραν που να πάνε. Κάποιοι έφυγαν δια θαλάσσης και κάποιοι άλλοι χανόντουσαν μέσα στο χάος. Πρακτορεία και ξενοδοχεία έψαχναν τους πελάτες τους. Επικρατούσε ένας πανικός και δεν υπήρχε καμία οργάνωση».

«Όλοι οι νέοι άνθρωποι βοηθούν στη φωτιά και είναι απογοητευμένοι… Έχουν καεί όλα μας τα δάση και δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που ακόμα το νησί δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογράμμισε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το