Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Εταιρείες και tour operators ακυρώνουν πτήσεις – Εγκαθίσταται Help Desk στο αεροδρόμιο

Σε μαζική ακύρωση πτήσεων και ταξιδιωτικών πακέτων για την Ρόδο προχωρούν αεροπορικές εταιρείες και tour operators, καθώς μαίνεται η μεγάλη καταστροφική φωτιά.

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου. Όπως επισημαίνει, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου όπου συνεχίζεται να μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά σήμερα Κυριακή, για έκτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με την TUI, «η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα και δεν έχουμε ακόμη εικόνα για βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές».

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις για Ρόδο από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει σε μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί».

Στη Σουηδία, η Ving και η Apollo έχουν επίσης ακυρώσει τις πτήσεις προς τα θέρετρα της Ρόδου. Η Sunweb Δανίας ενημερώνει επίσης τα μέσα ενημέρωσης ότι ακύρωσε τις αναχωρήσεις για το ελληνικό νησί την Κυριακή.

Και η Jet2 ακύρωσε τις πτήσεις της προς τη Ρόδο ωστόσο δήλωσε ότι τα αεροπλάνα θα εξακολουθήσουν να μεταφέρουν τουρίστες στην πατρίδα τους.

Εγκαθίσταται Help Desk στο αεροδρόμιο
Παράλληλα, προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα, στις 17:00, εντός του αεροδρομίου του νησιού Help Desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Ακόμη, προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών εγκαθίσταται στην Πολιτική Προστασία για να ενισχύσει την προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης κατά το μέρος που αφορά τη διεθνή επικοινωνία με πρεσβείες και πολίτες, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το