Τοπικά

Φόρος τιμής στον διαπρεπή καθηγητή Ιατρικής Αντώνη Κουτσελίνη

 

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον κορυφαίο Βολιώτη π. αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αντωνίου Κουτσελίνη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αύριο Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 7 το απόγευμα, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο – Πανεπιστημίου 30) με τη διοργάνωση των Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Προσφώνηση από τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο, χαιρετισμούς από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπιο Παυλόπουλο, τον π. πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμο καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη, τον π. πρύτανη του Πανεπιστημίου, επίτιμο καθηγητή Χρήστο Κίττα. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του αείμνηστου ομότιμου καθηγητή Αντωνίου Κουτσελίνη από την τ. αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου, ομιλία από τον ακαδημαϊκό καθηγητή Δημήτριο Νανόπουλο με τίτλο «Ο φίλος μου ο Αντώνης» και ομιλία από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
Ο αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός είχε τιμηθεί από τον Δήμο Βόλου το 2010 για το έργο του στην επιστημονική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Γεννήθηκε στον Βόλο και το 1959 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής. Το 1964 πήρε ειδικότητα στον τομέα της Μικροβιολογίας – Βιοχημείας και το 1967 στον Τομέα της Ιατροδικαστικής – Τοξικολογίας, ενώ ακολούθησε η μετεκπαίδευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μεταξύ άλλων είχε διατελέσει πρόεδρος του ΕΟΦ, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ευρεία μόρφωσή του, αλλά κυρίως ο οξύτατος νους του, τον κατέστησαν ως μία από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες του καιρού του.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το