Τοπικά

Φιλικός αγώνας μπάσκετ του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας

Mε απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μίας ομάδας ωφελούμενων του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου με τον σύλλογο BC Volos στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, παρουσία κηδεμόνων και προσωπικού και των δύο κέντρων.
Ο φιλικός αγώνας συνδιοργανώθηκε από τον σύλλογο BC Volos με καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή της ομάδας κο. Καρακατσούνη Ιωάννη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων του Δήμου Βόλου κα. Αναγνώστου Στάθη Παρασκευή και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία της Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου.
Στόχος διεξαγωγής του αγώνα αποτέλεσε η ανάγκη να δοθεί έμφαση στο πόσο σημαντική είναι η συνύπαρξη, η συνεργασία και η αλληλεπίδραση παιδιών ειδικής αγωγής με παιδιά τυπικής ανάπτυξης καθώς και τα θετικά ερεθίσματα που λαμβάνουν τα παιδιά ειδικής αγωγής μέσω συναναστροφής τους με παιδιά τυπικής.

Σκοπός του αγώνα αποτέλεσε επίσης η κοινωνικοποίηση και η ανάπτυξη μέσων ομαλής ένταξης στο κοινωνικό σύνολο, συνδράμοντας όλοι μαζί για ένα καλύτερο , υγιές και με περισσότερες ευκαιρίες μέλλον για τα παιδιά.
Επρόκειτο για έναν αγώνα αγάπης και ευαισθητοποίησης που χάρισε στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στους μικρούς ωφελούμενους του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου με σύνθημα μας “ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ”.
Μέσω αυτής της ανακοίνωσης ευχαριστούμε προσωπικά όλους όσους συνέδραμαν για την διεξαγωγή του αγώνα και το όμορφο αποτέλεσμα αυτού καθώς και τον αθλητικό σύλλογο για τις προσωποποιημένες αθλητικές μπλούζες που παραχώρησε στους μικρούς ωφελούμενους του κέντρου μας ενόψει του αγώνα.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου, αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το