Τοπικά

Αύριο η συνάντηση με τον Υπουργό για τα αιτήματα των εργαστηριακών ιατρών (video)

Τα αιτήματα των εργαστηριακών ιατρών υιοθετεί ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας που στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υπογράμμισε τη συμπαράσταση στους συναδέλφους τους και την ανάγκη διατήρησης κάποιον στοιχείων ποιότητας στην Υγεία. Αύριο μάλιστα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για τα αιτήματα των εργαστηριακών ιατρών. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.   Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αποχή των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών από τα καθήκοντά τους λόγω της οικονομικής δυσχέρειας λόγω των υπέρογκων υποχρεωτικών επιστροφών (clawback και rebate).
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Χρήστος Βενέτης. “Τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα έχουν πάρει αναστολή της εκτέλεσης clawback καθώς προέχουν οι εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές.
Αυτό είναι κακό για τους ασθενείς γιατί ένα καλό του συστήματος μας είναι η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.  Αν τα εργαστήρια κλείσουν είναι φανερό ότι αυτή η γρήγορη στις υπηρεσίες υγείας θα σταματήσει να υπάρχει.  Επίσης η σύγχρονη ιατρική εξαρτάται άμεσα από το εργαστήριο και πλέον για να τεκμηριώσεις μια διάγνωση θα πρέπει να έχεις και την εργαστηριακή επιβεβαίωση, είτε με εξειδικευμένο εργαστηριακό έλεγχο είτε με εξετάσεις ακτινολογικές, μαγνητικές, αξονικές κλπ.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν κλείσει 1200 εργαστηριακά ιατρεία.  Παράλληλα η συμμετοχή των Θεσσαλών για εργαστηριακές εξετάσεις ανέρχεται σε 7.500.000 ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το