Οικονομία

Φάρμακα: Μειώσεις στις τιμές σε 2.603 – Καμία αύξηση σε 5.375

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με μειώσεις αλλά και σταθερές τιμές εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο προβλέπεται η ανατιμολόγηση προκειμένου ειδικά στα παλαιότερα φάρμακα να υπάρχει μείωση των τιμών και να γίνεται εξοικονόμηση. Το υπουργείο Υγείας μάλιστα με τροπολογία που είχε προωθήσει απαγόρευε τις αυξήσεις, γεγονός που οδηγεί πολλά σκευάσματα σε μειώσεις τιμών.

Η φετινή χρονιά είναι η δεύτερη που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη ρύθμιση γεγονός που οδήγησε φέτος σε εξοικονόμηση 111.000.000 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι μειωμένες τιμές στα φάρμακα οδηγούν αυτομάτως και σε μειωμένες συμμετοχές για τους ασθενείς.

Πόσα μειώθηκαν
Όπως επεσήμανε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ακολούθησε τον ίδιο τρόπο ανατιμολόγησης, που προβλέπει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και μειώσεις έως 7%.

Από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, σε 5.375 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 2.603 μειώνεται η τιμή τους έως 7%.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το