Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (U18) από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2019 στην πόλη του Βόλου

Το περασμένο έτος, το κεντρικό γραφείο της FIBA συνεδρίασε στην Ισλανδία και αποφάσισε να αναθέσει για μία ακόμη φορά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2019 στον Βόλο. Η πρώτη διοργάνωση που είχε ανατεθεί στην πόλη, ήταν το 2015, όταν η Ελλάδα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου με τους γεννημένους έως το 1997 αθλητές. Στη φετινή διοργάνωση θα αγωνιστεί η γενιά του 2001 που θα διεκδικήσει το τρόπαιο με τη συμμετοχή του βολιώτικου κοινού, το οποίο την περασμένη φορά είχε αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή του στην Εθνική Ομάδα.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 16 Εθνικές Ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τις: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Λετονία, Ολλανδία, Φινλανδία, Κροατία και Ισπανία.

Εκτός των αθλητών και των τεχνικών των ομάδων, στην πόλη θα φιλοξενηθεί και πολυπληθές κοινό από τις συμμετέχουσες χώρες αποτελούμενο από οικογένειες και υποστηρικτές των παικτών και των ομάδων.

Για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18 του Ιουλίου του 2019, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί η συμμετοχή περισσότερων από 80 εθελοντών, οι οποίοι θα ασχοληθούν σε δραστηριότητες όπως: Συνοδεία Ομάδων – Αποστολών, Διακίνηση Επισήμων, Μετάφραση – Διερμηνεία, Εξυπηρέτηση Θεατών, Ασφάλεια Εγκαταστάσεων, Ιατρικές Υπηρεσίες, Επικοινωνία, Πληροφορική, Τελετές, Τουρισμός – Φιλοξενία.

Για ενημέρωση και δήλωση συμμετοχών Εθελοντών, θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 ειδικό γραφείο, στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς (Γ. Δήμου με Μεταμορφώσεως), καθημερινά από τις 10.00π.μ. έως τις 13.00μ.μ. και με τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 58020 (και κιν. 6973440730 Παπαρρίζος Παναγιώτης – Υπεύθυνος Εθελοντισμού).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το