Τοπικά

Λάτρεις των stickers βρέθηκαν στον Βόλο – Το club αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη και ιδρύθηκε το 2012

Στον Βόλο βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή λάτρεις των stickers στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο εστίασης «Καναράκια». Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έδωσαν το «παρών» για να βρεθούν όλοι μαζί, να συζητήσουν, να χαλαρώσουν, αλλά και να ανταλλάξουν αυτοκόλλητα, το μεγάλο πάθος που τους ακολουθεί από την παιδική ηλικία.

Ο σύλλογος φίλων αυτοκόλλητων, οι stickeristas-Hellenic stickers club, ιδρύθηκε το 2012 και αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη.
Η αγάπη τους για τα άλμπουμ με τα αυτοκόλλητα (panini, topps, merlin, golden, shop και άλλα) άρχισε στην παιδική ηλικία, καθώς όμως αυτά έμειναν ασυμπλήρωτα, με την πάροδο του χρόνου όλοι άρχισαν να ψάχνουν μέσω ίντερνετ για να συμπληρώσουν τις συλλογές τους.
Στην πορεία μέσω διαφόρων ιστοσελίδων βρέθηκαν άτομα όλων των ηλικιών με το ίδιο πάθος και χόμπι. Ξεκίνησαν ανταλλαγές διά αλληλογραφίας και συναντήσεις που οδήγησαν στη δημιουργία του πανελλήνιου club συλλεκτών αυτοκόλλητων συλλογών και καρτών.

Ο Σπύρος με ψευδώνυμο Πατήσια τόνισε πως «συγκεντρωθήκαμε στον Βόλο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Το φόρουμ διανύει τον έβδομο χρόνο δράσης του και διευρύνεται συνεχώς, ενώ κάθε μήνα έχουμε συναντήσεις και δραστηριότητες. Ο βασικός στόχος είναι ότι κανένα άλμπουμ δεν πρέπει να μείνει ασυμπλήρωτο. Τα άλμπουμ είναι κυρίως ποδοσφαιρικού περιεχομένου, κινούμενων σχεδίων και άλλων κατηγοριών».
Ο Φάνης από τον Πειραιά επισήμανε πως «το κυριότερο είναι να βρισκόμαστε όλοι μαζί, να γνωρίζουμε καινούριο κόσμο, αφού μέσα από το φόρουμ αναπτύχθηκαν φιλίες που συνεχίζονται. Όταν συμπληρώνεις ένα άλμπουμ νιώθεις ξεχωριστή χαρά».
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου τόνισε πως η συνάντηση στον Βόλο ανά δύο χρόνια γίνεται θεσμός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και Βολιώτες λάτρεις των stickers. Ο καθηγητής κ. Γιάννης Βουγιούκας ανέφερε πως «υπάρχουν πολλές συλλογές που μπορείς να συμπληρώνεις μπαίνοντας στην όμορφη διαδικασία της αναζήτησης αυτοκόλλητων και της δημιουργίας φίλων. Γίνεσαι ξανά παιδί και θυμάσαι τα όμορφα παιδικά σου χρόνια». Ο ίδιος έχει γύρω στις 500 συλλογές, εκ των οποίων οι 250 συμπληρωμένες και η ενασχόληση αυτή τον ενθουσιάζει πολύ.
Ο δάσκαλος και διευθυντής του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Λάμπρος Σδρόλιας τόνισε πως «με τον ερχομό του γιου μου κατάφερα να ξαναβρώ τα παιδικά μου χρόνια μέσα από τη συμπλήρωση των άλμπουμ και την ανταλλαγή των αυτοκόλλητων. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρεθήκαμε ξανά στον Βόλο εμείς οι stickeristas».
Από την πλευρά του ο δικαστικός υπάλληλος κ. Γιώργος Λούμας επισήμανε πως «από μικρή ηλικία ασχολούμαι με τα stickers και συνεχίζω να κάνω αυτό το χόμπι που μας ανανεώνει συνεχώς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το