Κόσμος

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στηρίζει την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Με ευρεία πλειοψηφία, για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά.

Το συνολικό ψήφισμα αναμένεται να εγκριθεί από τους ευρωβουλευτές αργότερα το μεσημέρι (στις 5.30 ώρα Ελλάδας) και παρόλο που δεν είναι δεσμευτικό, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, που σε δύο εβδομάδες θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας. Όσο περνάνε οι μέρες, οι πιέσεις αυξάνονται, προκειμένου να κατασταλάξει η ΕΕ στο τι ακριβώς θα κάνει με το ζήτημα της Τουρκίας.

Πάντως, οι  θερμοκρασίες για την Άγκυρα παραμένουν χαμηλές αφού κατά κοινή ομολογία ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει κάνει ούτε μία κίνηση προς τη θετική ατζέντα. Ενώ είναι ακόμα νωπό το περιστατικό με την άρνηση της νηοψίας στο τουρκικό πλοίο από τη γερμανική φρεγάτα.

Πριν από λίγο, σε συζήτηση που έγινε με επίκεντρο την Eπιχείρηση Ειρήνη, ο Γάλλος Αντιναύαρχος Πασκάλ Οσέρ ανέφερε την Τουρκία ως έναν από τους αποσταθεροποιητικούς παράγοντες στη Μεσόγειο. Μια κοινή αποδοχή και από τα άλλα μέλη της επιχείρησης Ειρήνη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το