Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Ληστές «περνάνε» μέσα από τζαμαρίες

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των ληστών που συνελήφθησαν από τους άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ethnos.gr. Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της 20ης Νοεμβρίου 2020. Οι αστυνομικοί έψαχναν το προηγούμενο διάστημα τη συμμορία που είχε ρημάξει καταστήματα της περιοχής. Μάλιστα, για δύο από αυτούς εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Όπως φαίνεται στα βίντεο ντοκουμέντο, οι δράστες «περνούσαν» μέσα από τζαμαρίες και άρπαζαν με αστραπιαίες κινήσεις ταμειακές μηχανές.

Μάλιστα, αδιαφορούσαν για το γεγονός ότι μπροστά τους βρίσκονταν οι έντρομοι υπάλληλοι των καταστημάτων. Αναλυτικότερα, από τα μέσα του μηνός Μαΐου του 2020 είχαν διαπιστωθεί περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή των Αχαρνών και του Ολυμπιακού Χωριού. Στο πλαίσιο διερεύνησης τους από την ανωτέρω Υπηρεσία, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, προσέγγιζαν ανωτέρω καταστήματα και με απειλή ή χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκμεταλλεύονταν τη στιγμιαία απουσία των υπαλλήλων και αφαιρούσαν ομοίως τα συρτάρια.

Εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 8 κλοπές σε καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδύματα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών και κλοπών, ενώ στην οικία του 24χρονου βρέθηκαν δύο συρτάρια ταμειακών μηχανών. Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το