Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό κλειστού: Ασημένιος ο Μπανιώτης στη Γλασκώβη

Η πολύχρονη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στους στίβους δικαιώθηκε με το ασημένιο μετάλλιο στο 35ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Γλασκώβη.
Σε έναν τελικό που δεν κυμάνθηκε σε μεγάλα ύψη ο Μπανιώτης κινήθηκε έξυπνα, πέρασε το 2,26 μ. και εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο.
Ο Μπανιώτης το 2011 έμεινε στην 11η θέση με 2,32 μ., που ήταν η καλύτερη επίδοση τέταρτου αθλητή, ενώ ήταν φιναλίστ τόσο το 2009 (6ος) στο Τορίνο και το 2013 στο Γκέτεμποργκ ένατος.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 2,18 μ., συνέχισε με ένα χαμένο άλμα στα 2,22 μ. και έπειτα πέρασε τα 2,26 μέτρα. Ο πρωταθλητής μας μοιράστηκε το ασημένιο μετάλλιο με τον Ουκρανό Αντρι Προτσένκο, που επίσης πέρασε τα 2,26 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου θα ανέβει στο βάθρο των νικητών παρέα με τον φίλο του Τζιανμάρκο Ταμπέρι, με τον οποίο πέρασε φέτος μέρος της προετοιμασίας του. Ο Μπανιώτης στις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη, έκανε γνωστό πως το φετινό είναι το τελευταίο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.
“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στον οποίο κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Σε μία τέτοια διοργάνωση δε σε ενδιαφέρει τόσο η επίδοση,παρά η θέση. Στο Παρίσι πέρασα το 2,32 μ. και ήταν τέταρτος. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή μου σε τελικό Ευρωπαϊκού και το πρώτο μου μετάλλιο. Η χαρά είναι διπλή για εμένα σήμερα γιατί ο φίλος μου Ταμπέρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το άξιζε, γιατί ήταν ο καλύτερος”, είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε:

“Ήταν το πέμπτο και τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ήθελα να το απολαύσω να το ζήσω. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε βήμα, βήμα. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά φέτος, με προετοιμασίες που μου επέτρεψαν να δουλέψω σωστά. Μπορέσαμε με ηρεμία και συγκέντρωση να πετύχουμε την κορύφωση σε αυτό το Πρωτάθλημα”.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το