Τοπικά

Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς αλκοόλ και ατυχήματα σήμερα στον Βόλο

Η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάβαβτο 17 Οκτωβρίου σε Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο. Πρόκειται για δράση ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.
Η δράση πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και την υιοθέτηση προτύπων για ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, με έμφαση στην ασφάλεια στον δρόμο. Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος, σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου σε πόλεις και χώρους διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, με κεντρικό σύνθημα «Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει… ο Οδηγός της Παρέας».
Σε κάθε επιλεγμένο νυχτερινό κέντρο/πλατεία/κεντρικό σημείο θα βρίσκονται εθελοντές του Δικτύου Ι.Ο.ΑΣ. που βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ο ρόλος των εθελοντών είναι να ορίζουν, μαζί με τις παρέες που έρχονται να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο του φοράει ένα βραχιολάκι και δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ. Όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο μπορεί να κάνει, εφ’ όσον το επιθυμεί, ένα φιλικό αλκοτέστ, ώστε να διαπιστωθεί αν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές τον συμβουλεύσουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων στη χώρα μας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί, αλλά και ως συνεπιβάτες. Απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες και ιδιαίτερα στους νέους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το