Αθλητισμός

Ευριπίδης Τσιμπανάκος: Θέλουμε απονομή δικαιοσύνης

Υπέρ της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, ώστε να αποκατασταθεί η περσινή αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, τάχθηκε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος. «Θέλουμε απονομή δικαιοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητικός ηγέτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.
Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τη συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ. Στην επίσημη ενημέρωσή του ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν έκανε καν νύξη για το μέλλον των δύο κατηγοριών και ενώ οι φωνές για αναδιάρθρωση συνεχίζουν να πληθαίνουν.
Με δεδομένο ότι τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα είναι περιορισμένα αφού η ΕΡΤ βγαίνει από το παιχνίδι, η μόνη περίπτωση να ενδιαφερθεί κάποιο κανάλι είναι να μετέχουν στην 2η κατηγορία ομάδες που έχουν πίσω τους πολλούς φιλάθλους. Αυτό φέτος το είδαμε στη φετινή Φούτμπολ Λιγκ. Πέραν του Ολυμπιακού Βόλου μετείχαν και άλλοι ιστορικοί σύλλογοι που εκπροσωπούν μεγάλες πόλεις, κάτι που δεν συνέβη με αρκετές από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, που συνήθως έκοβαν διψήφιο αριθμό εισιτηρίων.
Μία συγχώνευση των δύο κατηγοριών θα τόνωνε το ενδιαφέρον και φυσικά θα μείωνε και τα έξοδα από τη στιγμή που οι όμιλοι θα είναι δύο. Επιπλέον θα γινόταν και αποκατάσταση της περσινής αδικίας όπου οι πρωταθλητές Γ’ Εθνικής της σεζόν 2018-19 (μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός) κατ’ ουσίαν δεν ανέβηκαν κατηγορία, αφού η Φούτμπολ Λιγκ έγινε το τρίτο επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μετά τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο καλοκαίρι μέσω του τότε υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη υπέπεσε σε τρομερό ολίσθημα κατά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. «Φύτεψε» τη Σούπερ Λιγκ 2, που εκ των πραγμάτων είδαμε ότι δεν εξυπηρέτησε καθόλου τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Αποδείχθηκε ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και είναι χαρακτηριστικό ότι εξ αρχής γνωρίζαμε ότι θα έπεφταν οι Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα, που είχαν πολλά προβλήματα και ουσιαστικά μετείχαν στη διοργάνωση με το… ζόρι.
Στον Ολυμπιακό Βόλου σαφώς και είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης, όπως φαίνεται και από τη δήλωση που έκανε στο Liganews.gr o Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» ανέφερε: «Η μόνη λύση είναι η αναδιάρθρωση. Η προηγούμενη αναδιάρθρωση πείραμα-έκτρωμα του κ. Βασιλειάδη εις βάρος τον περσινών πρωταθλητών απέτυχε. Θέλουμε απονομή δικαιοσύνης και καλό είναι οι αρμόδιοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις μικρότερες κατηγορίες να προχωρήσουν σε άμεση αναδιάρθρωση. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το