Αθλητισμός

Κατόπιν κλήρωσης ο φετινός κυπελλούχος στην ΕΠΣΘ

Μία πρωτοφανή απόφαση πήρε η ΕΠΟ σχετικά με το Κύπελλο των ενώσεων. Λίγο μετά την ανακοίνωσή της για οριστικό τέλος στην Γ’ Εθνική και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι οι κυπελλούχοι των ενώσεων φέτος θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης, αφού δεν θα γίνουν αγώνες από εδώ και στο εξής για την περίοδο 2019-2020 στις διοργανώσεις της ομοσπονδίας.

Η Αγχίαλος αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη φτάνοντας στον τελικό

Αυτό σημαίνει ότι και ο φετινός κυπελλούχος της ΕΠΣΘ θα αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, την οποία θα διενεργήσει η τοπική ένωση. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ υπογραμμίζει τα παρακάτω:

«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.
Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων».
Θυμίζουμε ότι στο φετινό Κύπελλο ΕΠΣΘ την πρόκριση στον τελικό είχαν εξασφαλίσει ο Θησέας Αγριάς και η Αγχίαλος. Ωστόσο μετά την παραπάνω απόφαση το τρόπαιο θα το πάρει ο τυχερός από την κλήρωση που θα διενεργήσει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το