Οικονομία

Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ: Διορθώσεις μέχρι αύριο – Από Δευτέρα αιτήσεις σε τρεις περιφέρειες

Μέχρι και αύριο Κυριακή 29 Απριλίου θα λειτουργεί η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον ΙΙ» για την ολοκλήρωση και οριστική υποβολή των αιτήσεων.
Από τη Δευτέρα 30 Απριλίου θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις σε τρεις περιφέρειες, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και του Ιονίου, που δεν έχει καλυφθεί το συνολικό ποσό των προς διάθεση πόρων.
«Ζητούμενο είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, προκειμένου αμέσως μετά να ενεργοποιηθεί το επόμενο στάδιο (δήλωση επιλογής ή όχι λήψης δανείου) για το σύνολο των υποβεβλημένων αιτήσεων (πλην των ειδικών περιπτώσεων, όπως κάτοικοι εξωτερικού, πρόσφατη απόκτηση ακινήτου κ.λπ., για τις οποίες προβλέπεται περαιτέρω έλεγχος από τον Δικαιούχο του Προγράμματος – Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.)» τονίζει το ΥΠΕΝ.

Επιπλέον το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή για την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων αναφορικά με το πρόγραμμα.
Η γραμμή υποστήριξης που δημιουργήθηκε για διευκόλυνση των πολιτών, οι οποίοι έχουν εγγραφεί αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, απαντά στα τηλέφωνα 213 1513780 και 2 τις εργάσιμες ημέρες από τις 10:00 έως τις 16:00. Τα ερωτήματα μπορούν να υποβάλλονται και μέσω e-mail, στο [email protected].

Ακόμη, επισημαίνεται ότι αιτήσεις που εμφανίζονται ως «κλειδωμένες» στο σύστημα θα πρέπει πρώτα να ανακληθούν, καθώς δεν είναι επιτρεπτή η ύπαρξη, ταυτόχρονα, περισσότερων της μίας αίτησης για το ίδιο ΑΦΜ, και να επανυποβληθούν.
Το ίχνος και το ιστορικό υποβολής αίτησης που ανακαλείται παραμένει στο σύστημα.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το