Ελλάδα

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 6χρονο που κατανάλωσε αλκοόλ

Κρίσιμα παραμένουν τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του 6χρονου αγοριού που μετά από κατανάλωση αλκοόλ έπεσε σε κώμα και νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.
Ο 6χρονος, από την Μεσαρά, βρίσκεται σε καταστολή με τους γιατρούς να βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό του.
«Οι γιατροί βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού και έχουν κάνει μία μεγάλη γκάμα εξετάσεων θέλοντας να αποκλείσουν μία σειρά παθολογικών αιτιών», επεσήμανε στο cretapost, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης τονίζοντας παράλληλα πως ο 6χρονος δεν έχει ακόμα διαφύγει τον κίνδυνο.
«Το 6χρονο παιδί νοσηλεύεται στην Εντατική Παίδων του νοσοκομείου σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Δεν έχει ξεφύγει ακόμα τον κίνδυνο. Χρειάζεται χρόνος. Οι θεράποντες γιατροί αυτή τη στιγμή παρακολουθούν συνεχώς το παιδί βλέποντας πώς αντιδρά στην αγωγή που του έχουν χορηγήσει», ανέφερε σχετικά ο κ. Φανουργιάκης.

Έχουν ενημερωθεί οι κοινωνικές υπηρεσίες
Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο ο 6χρονος οι γιατροί, όπως ορίζει ο νόμος, ενημέρωσαν την αστυνομία, τον εισαγγελέα αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες.
«Υπάρχει πάγια διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάθε φορά που έρχεται οποιοδήποτε ανήλικο στο νοσοκομείο κατ’ αρχήν ενημερώνεται το αστυνομικό τμήμα, στη συνέχεια ο εισαγγελέας Ανηλίκων και στη συνέχεια οι Κοινωνικές Υπηρεσίες. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει πάρα πολύ καλά τι κινήσεις πρέπει να κάνει ο κάθε γιατρός όταν βλέπει το ο,τιδήποτε. Δεν υπάρχουν κενά. Όλοι αυτοί που ασχολούνται με παιδιά, ή με ανθρώπους που έχουν ψυχικές ασθένειες, γνωρίζουν από την εκπαίδευσή τους το πώς θα διαχειριστούν και αντιμετωπίσουν το κάθε περιστατικό», επεσήμανε σχετικά ο κ. Φανουργιάκης.
Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές για παραμέληση ανηλίκου ωστόσο ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους για να βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού τους.

Χρονικό
Όλα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη όταν το 6χρονο αγόρι εισήχθη εσπευσμένα στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων του παιδιού, εκείνη την ημέρα ο πατέρας έλειπε από το σπίτι όπου ήταν η μητέρα με το 6χρονο παιδί.
Το αγοράκι βρισκόταν στην κουζίνα και έβλεπε παιδικά ενώ η μητέρα βρισκόταν στο δίπλα δωμάτιο σιδερώνοντας. Κάποια στιγμή ο 6χρονος ζητά από την μητέρα του να του βάλει φαγητό. Εκείνη του έβαλε και τον άφησε στην κουζίνα να τρώει και να βλέπει παιδικά ενώ η ίδια συνέχισε το σιδέρωμα των ρούχων. Λίγη ώρα αργότερα το παιδί πλησιάζει την μητέρα του λέγοντας ότι δεν αισθανόταν καλά.
Τότε η μητέρα τον πλησίασε και μύρισε αλκοόλ. Είδε ότι έλειπε από το ψυγείο ποσότητα κρασιού, περίπου δύο ποτήρια.
Ο 6χρονος άρχισε να ζαλίζεται ενώ την ώρα που έφτασε στο σπίτι ο πατέρας άρχισε να κάνει εμετό. Οι γονείς του τον μετέφεραν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπως και έγινε.
Οι εξετάσεις έδειξαν πως υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση αλκοόλ στον οργανισμό του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκληθεί εγκεφαλικό οίδημα.

Πηγή: cretapost

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το