Τοπικά

Έξι δήμοι της Μαγνησίας και άλλοι φορείς δεν έστειλαν στοιχεία στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού

Συνολικά 1.142 Φορείς (δήμοι, Περιφέρειες, ΝΠΔΔ) σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν αποστείλει στοιχεία ή δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις όσον αφορά την εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από τη Μαγνησία, στον πίνακα των υπόχρεων φορέων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι δήμοι Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου και Αλόννησου , η ΔΕΥΑΜΒ, η ΑΝΕΒΟ, η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ο ΔΟΕΠΑΠ_ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, οι ΔΕΥΑ Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου και Σκοπέλου, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας (ΣΥΔΙΣΑ),οι Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε., η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΕΚΠΟΛ, το Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Οργανισμός Πολιτιστικών- Αθλητικών -Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου, το  Ορφανοτροφείο Βόλου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου.

Στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣ προς τους υπόχρεους φορείς επισημαίνονται τα ακόλουθα:

“Σας υπενθυμίζουμε την ανωτέρω σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου μας, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, με την οποία είχατε κληθεί να διορθώσετε λάθη ή/και ελλείψεις στις καταχωρήσεις του φορέα σας στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, επισημαίνοντας ότι αν και έχει παρέλθει πλέον εύλογο χρονικό διάστημα από την προθεσμία που είχε τεθεί για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών (από την 7.7.2017), ο φορέας σας δεν έχει ανταποκριθεί.

Κατόπιν αυτού παρακαλούμε για την άμεση ολοκλήρωση αυτών όπως προβλέπονται στην εν λόγω εγκύκλιο και αφορούν αναλόγως:

– είτε στην συμπλήρωση και ανάρτηση στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών του πίνακα “CHECKMITROO17” (ενέργεια Α), είτε / και

– στην διόρθωση /συμπλήρωση /έλεγχο των εγγραφών στο Μητρώο και στη γνωστοποίηση στο Υπουργείο μας της ολοκλήρωσης με σχετικό έγγραφό σας (ενέργεια Β).”

Το «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων περιλαμβάνει στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που απογράφεται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης περιλαμβάνει συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για τις πληρωμές που διενεργούνται μέσω του συστήματος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για κάθε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ομαδοποιημένα σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη, από αυτή, σχετική κωδικοποίηση και ανάλογα με το είδος της σχέσης εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού και το είδος της πληρωμής.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το